De ce a pierdut Reșița o finanțare de 7,5 milioane de euro?

Primarul municipiului, Mihai Stepanescu, s-a arătat extrem de revoltat pe faptul că proiectul privind reabilitarea celor 24 de străzi din orașul vechi a fost respins.

Desele schimbări de directori și șefi din cadrul Ministerului Dezvoltării au adus o veste proastă pentru locuitorii din Lend și Muncitoresc. Deși s-au primit promisiuni pentru alocări financiare, planurile s-au schimbat pe ultima sută de metri, spre dezamăgirea executivului reșițean.

,,Acum 2 săptămâni am fost asigurat de fostul director de la Ministerul Dezvoltării că cele 24 de străzi din orașul vechi trebuie să mai aștepte. Nu înțeleg, nu am înțeles nici până acum de ce acest refuz, mai ales că din 10 octombrie suma pusă la dispoziție este de 9 milioane de euro, iar pentru Reșița este nevoie de o sumă mai mică, de 7 milioane jumătate, aproape 8 milioane de euro. O sumă îndestulătoare pentru acest proiect. Este vorba de străzile din orașul vechi, de cele din Lend, de podul din Lend. Nu este semnat contractul de finanțare! Am luat în calcul și posibilitatea de a da în judecată Ministerul Dezvoltării. Sper să nu ajungem la acest lucru! Nu mi-l doresc. Este o instituție importantă, dar nu înțeleg anumite decizii”, a precizat Mihai Stepanescu, edilul-șef al Reșiței.