„De astăzi înainte vom atrage binecuvântarea asupra României!”

În mijlocul unui război în interiorul partidului, dar fără declarații clare în spațiul public, cel puțin până acum, deputatul PSD Luminița Jivan spune că, în aceste zile, prioritatea zero a formațiunii pe care o reprezintă în Parlamentul României este referendumul pentru definirea familiei. Nicio vorbă despre ceea ce multă lume așteaptă: ce jocuri se fac în PSD Caraș-Severin?

Deputatul Luminița Jivan, cea pe care mulți o văd ca pe o amenințare la adresa lui Ion Mocioalcă, a mers sâmbătă la vot cu inima deschisă, lăsând la o parte problemele care au zdruncinat stabilitatea politică a PSD Caraș-Severin în ultima vreme. Parlamentarul a declarat pentru Express de Banat: „Am votat pentru un viitor mai bun pentru copii noștri, am votat pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Până la urmă, copiii sunt rodul familiei tradiționale, prin ei ne asigurăm continuitatea neamului, dar pe de altă parte, este foarte bine de știut că nu suntem singura țară în care se dorește a se stabili prin lege căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Și la nivel european, de exemplu, Croația, Slovenia, Elveția, au fost organizate referendumuri similare. Deci nu am fi singurii la nivel de Europa care să legiferăm acest lucru”.

Luminița Jivan nu a dorit să comenteze momentan situația în care se află filiala cărășeană a PSD, considerând că, cel puțin în acest weekend, mai important este ca românii să se concentreze asupra referendumului. „În momentul de față, cel puțin pentru mine, dar și pentru organizația PSD Caraș-Severin este prioritar referendumul. E tema cu prioritate pentru noi ca neam, ca nație și așa mai departe. Cred că de astăzi înainte vom atrage binecuvântarea asupra României. Și nu sunt cuvinte mari, ci pur și simplu trebuie clar să ne aplecăm spre Biblie”, a mai spus deputatul social-democrat pentru Express de Banat.