Biserica nu are nicio problemă cu homosexualii! O spune unul dintre cei mai îndrăgiți preoți din Caraș-Severin!

Mulți români consideră că referendumul a fost organizat prea din scurt, iar în lipsa unei informări clare și, de ce nu, agresive, puțini înțeleg ce anume se votează în aceste zile. Una dintre principalele ținte ale părerilor contra a devenit Biserica, însă, după cum spun voci din interior, oamenii Domnului nu ar avea nimic împotriva homosexualilor.

Lucrurile sunt simple în ceea ce privește referendumul. Noi suntem cei care întoarcem problema pe toate părțile și o complicăm. Preotul Mihai Ciucur a explicat pentru Express de Banat cum vede el această inițiativă și ce ar trebui să știe românii înainte de a pune ștampila sau de a decide că e mai bine să rămână acasă.

„Este o întreagă manipulare pe tema asta, sunt foarte multe dezinformări. Lucrurile sunt simple de tot pentru că practic se dorește o clarificare a noțiunii de căsătorie în Constituție, lucru care nu afectează nici drepturile homosexualilor, nu limitează în niciun fel drepturile lor, nu e o măsură discriminatorie, nu afectează familia în sensul ei tradițional, familiile monoparentale sau alte tipuri de familie, așa cum s-a mai spus. Este pur și simplu o măsură de precauție pe care societatea civilă o ia, având în vedere curentul acesta care vine din Occident și avem țări destul de multe în Occident, exemple în care s-a ajuns la situații nefirești, în care copiii au putut fi adoptați de către așa-zise familii de homosexuali sau de lesbiene”.

Chiar și limba română, spune Mihai Ciucur, oferă portițe prin care noțiunea de „soți” poate fi interpretată în sensul de „mai mulți bărbați”, ceea ce ar putea duce la situații nefirești. „Prin «soți» poți să înțelegi 3 bărbați, dacă ai chef, cine te oprește? Mă pomenesc mâine că la un judecător luminat se duc 3 bărbați și pot să se căsătorească și acel judecător le dă câștig de cauză pentru că are Constituția, în Constituție spune «soți», «soți» poate să însemne și 3 bărbați. De aceea trebuie o clarificare, dacă vrei, la nivel fonetic, la nivel de termen, lingvistic”.

În cele din urmă, Mihai Ciucur, unul dintre cei mai îndrăgiți preoți din Caraș-Severin, apropiat în special de tineri datorită activităților pe care le organizează pentru aceștia, a dorit să sublinieze că Biserica nu are nicio problemă cu oamenii care sunt homosexuali. Ba mai mult, mai spune acesta, nu homosexualii sunt cei care agită spiritele, ci activiștii, mulți dintre ei nefăcând măcar parte din comunitățile ale căror cauze le susțin. „Biserica are o pastorație super faină și adecvată și suntem oameni echilibrați, open minded cu homosexualii. Deci chiar nu avem nicio problemă cu ei ca oameni. Problema mare nu o face minoritatea sexuală, problema mare o fac activiștii, cei care dau din gură, sunt plătiți să facă lobby și nici măcar nu sunt homosexuali”.