„Nu merg la vot! Familia nu înseamnă NUMAI căsătorie!”

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Unul dintre parlamentarii cărășeni și-a exprimat clar poziția față de referendumul organizat la cererea câtorva milioane de români. Nu va merge la vot, pentru că modificarea textului din Constituție la acest capitol ar fi trebuit să fie mult mai amplă, după cum a specificat Valeria Schelean pentru Express de Banat.

Deputatul PNL Valeria Schelean a luat o decizie fermă: nu va participa la referendumul organizat la cererea societății civile. Nu din considerente politice, parlamentarul subliniind că fiecare liberal are dreptul la opinie proprie, ci pentru că nu este de acord cu modificarea textului din Constituție. „Dacă tot ne-am apucat să facem un referendum pe acest articol, cred că cel mai corect era să ne raportăm la realitățile sociale și să reglementăm și situațiile acelor familii monoparentale care nu sunt acoperite de textul constituțional, oricât s-ar spune în spațiul public de către toți cei intervievați că familiile monoparentale sunt protejate”

Valeria Schelean susține că nu poate fi pus semnul egal între familie și căsătorie, explicând că o mamă rămasă văduvă, spre exemplu, reprezintă în continuare, împreună cu copilul ei, o familie. La fel și în cazul în care, la un moment dat, doi soți care au copii decid să divorțeze. „Familia nu înseamnă doar căsătorie, familie nu e egal căsătorie. Dacă o mamă are un copil din afara căsătoriei și nu a fost căsătorită cu partenerul de viață, dar are un copil, ea și cu copilul ei în sensul legii formează o familie. Poate nu formează în sensul legii o familie cu acel bărbat cu care nu și-a oficializat relația, dar cel puțin cu copilul ei trebuie să fie o familie și să aibă aceeași protecție din partea statului român ca și persoanele căsătorite. Deci noțiunea de familie și căsătorie nu sunt egale. Sunt n cazuri de familii monoparentale fie că nu s-a oficializat o căsătorie, fie că a fost oficializată, dar a fost desfăcută ulterior, fie că unul dintre soți între timp a decedat și căsătoria a încetat ca urmare a faptului că unul dintre soți nu mai există, nu mai e în viață. Trebuie să fie protejate la nivel constituțional și aceste familii monoparentale”, a subliniat deputatul liberal.

Se pare că referendumul la care participă weekendul acesta românii ar fi putut avea un alt text tocmai la solicitarea parlamentarului de Caraș-Severin, însă părerea sa nu a fost îmbrățișată de colegi. „Eu am avut un amendament în momentul în care proiectul a fost la Camera Deputaților prin care am vrut să se facă distincția dintre ce înseamnă familie și ce înseamnă căsătorie”, a amintit Valeria Schelean.

Banner Forta Dreptei tm 1000x100 1000x100 (4)

Chiar dacă nu participă la vot, deputatul a ținut să sublinieze că nu se poziționează împotriva cuplurilor homosexuale, însă nu vede ca pe o normalitate căsătoria acestor cupluri. „Nu mă deranjează, nu am problema asta. E adevărat, o percep ca pe o anomalie, am circulat în țări europene în care sunt acceptate astfel de relații și le percep ca fiind anormale. Doar că eu cred că în momentul de față problema noastră e cu totul alta”.

În ceea ce privește cheltuirea unei sume semnificative de bani, Schelean spune că nu are o problemă în acest sens, dar speră ca măcar acest referendum prin care românii își exprimă dorința să fie respectat, amintind de un alt referendum care, deși a fost validat, nu produce nici în ziua de astăzi efecte. Este vorba despre reducerea numărului de parlamentari la 300.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/