De 20 de ani, Fundația „Pentru Voi” a devenit „acasă” pentru peste 40 de persoane cu dizabilităţi intelectuale

Cuib de vise 1000x100

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la înființarea primei locuințe protejate pentru persoane cu dizabilități intelectuale din România, locuința „DINA”. Astfel, pentru a marca acest moment cum se cuvine, va fi organizată o Gală aniversară, care va cuprinde atât un moment aniversar, cât și un recital simfonic.

Evenimentul va avea loc în data de 4 decembrie, de la ora 18.00, în Sala Barocă (Piața Unirii, nr. 1) și este organizat de Fundația „Pentru Voi”, împreună cu Muzeul de Artă Timișoara.

„În cei 20 de ani, Fundația «Pentru Voi» a înființat  și administrează șase locuințe protejate, care au găzduit 43 de persoane cu dizabilități intelectuale: unele venite din cămine spital, altele rămase fără sprijin, părinții fiind decedați sau prea bătrâni și bolnavi  pentru a le mai putea îngriji. În prezent, în locuințele protejate ale Fundatiei «Pentru Voi», sunt îngrijite și beneficiază de suportul adecvat nevoilor lor, 27 de persoane cu dizabilități intelectuale. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul autorităților locale, al comunității și al mediului de afaceri din Timișoara. Le suntem profund recunoscători tuturor celor care ne-au sprijinit și ne vom bucura să îi avem, pe unii dintre ei, alături de noi la acest moment aniversar. Împreună cu oficialități și sponsori, vor fi prezenți la gală: beneficiari din cadrul locuințelor protejate, părinți, colaboratori și prieteni ai fundației”, a declarat Laila Onu, directorul general al Fundației „Pentru Voi”.

STPT job 1000x200

Evenimentul va cuprinde un moment aniversar – „20 de ani de locuințe protejate în România” – și un micro recital simfonic cu muzică de operă, în cadrul căruia vor performa și vor încânta invitații: Bianca Mihăescu – soprană, Roxana Zaharia – soprană, Cristian Duță – vioară, Fabian Alazaroae – oboi, alături de orchestra simfonică a liceului de Artă „Ion Vidu”, sub bagheta dirijorului Radu Zaharia.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/