După două luni de pauză, pentru ca opoziția să poată aprofunda mai atent proiectul, primarul Francisc Boldea a readus în atenția Consiliului Local inițiativa privind preluarea în administrare de la Ministerul Apărării Naționale a unui corp de clădire și a unei suprafețe de teren. Zona respectivă cuprinde intrarea în noul Cartier Militari, pe care executivul Primăriei Lugoj o dorește preluată în patrimoniu, în timp ce o parte dintre consilieri consideră schimbul propus de MApN drept păgubos.
Graba cu care se dorește din nou aprobarea acestui proiect se leagă de o declarație a consilierului ministrului Apărării, care, prezent la Lugoj, a punctat că Regimentul 90 Infanterie ar putea fi reactivat într-o anumită conjunctură și astfel întreaga zonă ar deveni militarizată.
„Există posibilitatea reînființării unității militare la Lugoj. Suntem nevoiți să sistăm toate investițiile din Cartierul Militari și probabil cât de curând nu o să mai avem intrare în cartier, decât pe la Liceul Agricol. Acolo nu putem face un drum de circulație, decât dacă oamenii cedează părți din teren să facem un drum de 12 metri lățime. De aceea vin din nou în fața dvs., pentru oamenii care au investit acolo, să aprobați proiectul pentru o dezvoltare a celui mai frumos cartier din oraș. Ați jurat pe Biblie că vreți binele orașului, eu îmi asum răspunderea pentru tot ceea ce se face acolo, că este un lucru legal chiar dacă trebuie să dăm 30 de apartamente. Nu poți să primești o investiție atât de mare, fără să dai nimic în schimb”, a spus primarul Francisc Boldea.
Replica opoziției a venit din partea liderului de grup PNL, Bogdan Blidariu, care s-a declarat uimit de insistența lui Boldea, care vine cu același proiect, fără să țină cont de sugestiile unei părți a Consiliului Local.
„Veniți a zecea oară cu proiectul în aceeași formă, fără să țineți cont de faptul că noi vrem să avem o poziție corectă față de această hotărâre. Am cerut o evaluare a terenului, a clădirii și apoi să vedem ce rezultă. Chiar dacă încercați prin diferite metode să votăm acest proiect, noi considerăm că este corect față de lugojeni să nu votăm. Nu ne impresionați nici cu susținătorii aduși, nu este vina noastră că ați investit pe un teren al cărui proprietar nu sunteți, așa că nu vrem să vă reparăm greșelile dvs. Schimbul pe care îl propuneți, din punct de vedere patrimonial este o catastrofă pentru oraș și pentru noi care am putea răspunde chiar penal. Este exagerat să investești zece milioane de lei într-o clădire, să faci 60 de apartamente și să dai înapoi 30 dintre ele”, a spus Blidariu.
Deși s-a discutat pe un ton aprins, finalul a fost identic cu celelalte zece situații: proiectul nu a trecut, fiind nevoie de două treimi, lucru imposibil de realizat în condițiile în care PNL, PMP și USR s-au abținut sau nu au votat.