O nouă creșă va apărea în Timișoara. Proiectul va costa aproape 8 milioane de lei

Primăria Municipiului Timișoara va construi o nouă creșă, pentru 36 de copii. Costurile depășesc 7 milioane de lei, iar centrul pentru educație timpurie antepreșcolară va fi ridicat pe Calea Bogdăneștilor.

Lucrările pentru noua creșă vor fi destul de ample și presupun construirea clădirii propriu-zise și a împrejmuirii, amenajarea accesului carosabil și pietonal, dar și amenajarea terenului și a spațiilor destinate activităților în aer liber a copiilor. Clădirea va avea bucătărie și spălătorie proprie, lifturi pentru transportul persoanelor și a hranei, grupuri sanitare pentru personal și pentru copii, un spațiu pentru medic, un izolator, sală multifuncțională, dar și spații tehnice. De asemenea, clădirea va fi adaptată pentru nevoile persoanelor cu dizabilități.

În plenul Consiliul Local Timișoara din data de 4 martie s-au aprobat documentaţia tehnico-economică și indicatorii tehnico economici. Studiul de fezabilitatea a fost realizat de compania Rheinbrucke SRL, după cum se arată în expunerea de motive. Valoarea totală a proiectului este de 7.724.298,52 de lei, cu TVA inclus, dintre care 5.839.404,80 de lei pentru construcții montaj.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Documentația tehnico-economică a fost realizată în vederea finanțării prin Programul Operaţional şi Regional 2014-2020, Axa proioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.4 Investiţiile în educaţie, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educaţie şi formare, Obieciv Specific 4.4 Creşterea calităţii infrastructurii în vederea asigurarii accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă.

Sursă foto: economica.net.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/