De 10 ani, o primărie din Caraș-Severin își are sediul în Casa de Cultură!

Atât de tare și-a bătut joc fostul primar, Petru Lorinț, de comuna Domașnea, de altfel una dintre cele mai bogate din județ, încât în urma sa n-a rămas decât praful!

Aproape nimic bun, după cum a constatat Ilie Mănescu, noul edil-șef, care a găsit o listă goală de proiecte și, ce-i drept, ceva excedent bugetar, pentru că instanța l-a lăsat fără mandat pe Lorinț înainte ca acesta să apuce să irosească și ultimul leu. „Nu am găsit niciun proiect în Primărie, nici pe fonduri europene, nici pe fonduri guvernamentale sau de altă proveniență. Ce am găsit în derulare, dacă pot să-i spun așa, este proiectul pentru construirea noului sediu al primăriei. E vorba despre un proiect pe PNDL 1. S-a prelungit anul trecut termenul de finalizare cu încă doi ani prin Hotărâre de Guvern. Lucrările au început în 2011, acum 10 ani, iar din 2015 nu s-a mai lucrat la acest obiectiv! Scot acum din nou la licitație lucrarea, sunt aproape 15 miliarde de lei alocați pentru finalizarea proiectului.”, a declarat primarul Mănescu pentru expressdebanat.ro.

O adevărată bătaie de joc! Zece ani n-au fost suficienți pentru ridicarea unui nou sediu al primăriei. În tot acest timp, administrația publică locală dintr-una din cele mai mari și bogate comune ale județului a funcționat în ceea ce ar fi trebuit să fie Casa de Cultură. „Noua primărie e la roșu de atâția ani, e păcat de banii cheltuiți și chiar nu pot înțelege de ce s-a ajuns într-o astfel de situație. Încerc să grăbesc procedurile, sper să avem noroc de un constructor serios și să finalizăm odată acest obiectiv. Noi suntem în căminul cultural, aici funcționează Primăria. E o situație rușinoasă căreia vreau să-i pun capăt cât mai repede deoarece e foarte mult de lucru. Repet, ăsta e singurul proiect moștenit de mine în Primăria Domașnea!”, a mai spus edilul-șef.