De Ziua Națională a României, la Băile Herculane consemnăm o apariție editorială de mare însemnătate culturală: primul număr al revistei „Domogled – o publicație a Cenaclului Domogled din Băile Herculane”.
În prima pagină găsim cuvântul de întâmpinare al cititorilor adresat de primarul Cristian Miclău care justifică într-un fel nevoia de editare a acestei apariții. „În urmă cu patru ani, 10 persoane de diverse profesii au constituit Cenaclul Domogled prin intermediul căruia sunt promovate constant diverse acțiuni culturale de la organizarea de simpozioane naționale anuale, la concerte de diverse genuri, spectacole de muzică și poezie, dansuri populare, expoziții, lansări de carte. Așa că a venit oarecum firească nevoia de editare a unui oficios care momentan apare online. Primăria susține concretizarea acestui proiect important pentru renașterea spirituală și culturală a stațiunii bimilenare. ”
„Gânduri de început” sunt adresate cititorilor de către directorul publicației, ing Dorin Bălteanu care vorbește despre acest nou proiect prin care „încercăm să dăm glas preocupărilor noastre culturale în anul aniversării a 270 de ani de la nașterea cronicarului protopop Nicolae Stoica de Hațeg.”
Interesante mărturii istorice atrag cititorul în articolul cu titlul „Herculane-simbol de simțire românească”. Sunt consemnate aspecte legate de prezențe ale unor importante figuri istorice în stațiunea de pe Cerna: poetul Vasile Alecsandri dar și principele Mihai I, regele Carol al II-lea, împăratul Franz Josef al Austro-Ungariei și regele Serbiei Alexandru I la 3 iunie 1933.
„Ia românească – simboluri și tradiții”, „Pe urmele lui Hercules” și pagina de poezie, puteți citi în paginile publicației având-i în colectivul de redacție pe președintele Cenaclului Domogled, dr. Ioan Sincu, redactor-șef Dan Buru și secretari Livia Tomescu și Delia Iliescu.