Festivalul de Artă Românească: două concerte oferite de elevii Liceului Ion Vidu cu prilejul Zilei Naționale

ansamblul folcloric al claselor ix xii
1000x100

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș organizează Festivalul de Artă Românească. Festivalul cuprinde două concerte, în 1 și 2 decembrie, de la ora 18, online, pe pagina de Facebook și YouTube a instituției de învățământ.

Primul eveniment este un recital cameral, susținut de elevii Liceului de Artă „Ion Vidu”, exclusiv cu creații vocal-instrumentale românești prin compozitori ca: George Enescu, Ciprian Porumbescu, Ion Scărlătescu, Vasile Jianu, Marțian Negrea, Tiberiu Brediceanu, Vasile Ijac sau Sabin Păuța. În deschiderea concertului se va intona Imnul României, interpretat de Orchestra de suflători „Vidu Band”. Programul se completează cu un moment teatral, dedicat poetului George Coșbuc, susținut de elevii clasei a XI-a de la secția de artă dramatică.

Al doilea eveniment din cadrul festivalului este un spectacol de artă românească tradițională. Vor cânta elevi ai secției de muzică vocal-tradițională românească, alături de ansamblul folcloric al claselor IX-XII. De asemenea, vor fi prezente piese interpretate la taragot și instrumente tradiționale, precum fluierul și cavalul, iar secția de coregrafie va încheia cu două numere de dans românesc.

Coordonatorii evenimentului cultural-educațional sunt profesorii Daniel Zah, directorul Liceului de Artă „Ion Vidu” și Patricia Vlad, directorul adjunct al liceului.