Premieră la Casa de Cultură Moldova Nouă de Ziua Națională a României!

afis 1 decembrie mn

Un spectacol în premieră, pus în scenă de tineri cărășeni talentați, este programat pentru data de 1 decembrie, Ziua Națională a României. Pasionații de folclor sunt invitați să stea cu ochii pe pagina de Facebook a Casei de Cultură Moldova Nouă.

Casa de Cultură Moldova Nouă pregătește un spectacol special pentru 1 Decembrie. Tineri din Boșneag, din Moldova Nouă, de la Coronini, Sichevița, Gornea, Padina Matei, Pojejena și Socol vor face parte dintr-o formație care va acompania live soliștii vocali, așa cum avea odată Casa de Cultură. „Am împlinit acest lucru împreună cu câțiva tineri extrem de talentați din zona noastră, elevi în momentul acesta la școlile sau la liceele de artă din Reșița și Timișoara, pe care merită să-i descoperiți și să le oferiți toată atenția.”, este îndemnul lui Dorin Tismănariu, directorul Casei de Cultură Moldova Nouă.

Spectacolul va include brâuri și doine din repertoriul unor artiști de renume ai Banatului, precum Mariana Drăghicescu, Rodica Tamaș, Florea Mateoni, Ana Pacatiuș, Ana Munteanu, Florentin Iosif, Tiberiu Ceia etc. Ele vor fi interpretate de soliștii Amalia Tudose, Alex Brundean, Daiana Mandachi, Georgiana Boboiescu și Alexandra Dimitrovici, acompaniați live de Adelin Popa (saxofon/taragot), Marco Cioric (acordeon), Flavius Zaica (vioară), Oliver Țăranu (saxofon), Bogdan Sarchiz (vioară) și Mara Gorun (orgă), într-un spectacol produs de Dorin Tismănariu.

Premiera spectacolului va avea loc online, pe pagina de Facebook a Casei de Cultură Moldova Nouă, începând cu ora 20.00.