„Dau un regat pentru un cal!“. Primarul Robu renunţă la parcarea de la Modex, pentru o statuie ecvestră!

Anul viitor, Primăria Timişoara intenționează să schimbe pavajul și utilitățile din Piața Victoriei, în vederea anului 2021, când Timișoara va fi capitala europeană a culturii. Primarul Nicolae Robu a anunțat alte aspecte săptămâna aceasta, și anume, că intenționează să desființeze parcarea din față de la Modex, iar acolo să apară o statuie ecvestră.

Edilul spune că e nemulțumit că nu au început lucrări în Piața Victoriei. „Este o întârziere care ne pune pe gânduri. Am vorbit cu proiectantul, spune că nu s-a găsit niciun specialist să efectueze studiile geo. Eu sper să se treacă cât mai repede peste această dificultate, să își găsescă un elaborator pentru studiu, un specialist, și proiectul să fie făcut așa cum scrie la carte. Vom avea în continuare întâlniri mai dese, să văd soluțiile în detaliu”, a explicat primarul.

Robu spune că, după reabilitare, Piața Victoriei va arăta la fel, dar zona parcării Modex va fi cu totul altfel, și Timișoara va avea ceea ce edilul consideră că îi lipsește: o statuie ecvestră. „Spațiile verzi se păstrează așa cum sunt și pe pozițiile care sunt. Va dispărea parcarea Modex. La sfârșitul implementării proiectului vom avea o amenajare ca cea dintre Operă și Catedrală. În mijlocul Pieței Huniade va fi un soclu pentru o statuie ecvestră și vom ajunge în sfârșit să avem în Timișoara o statuie ecvestră”, a precizat Robu.

Întrebat cum va compensa dispariția unei parcări într-un oraș care oricum stă foarte prost la acest capitol, edilul a precizat că timișorenii vor putea să își lase mașinile în parcarea subterană pe care vrea să o amenajeze sub Parcul Civic.

Sursă foto: timisoreni.ro