Ce păcate se ascund în Consiliul Județean Caraș-Severin?

Întâmplare sau dorință de curățare sufletească și iertare a păcatelor? În plin post al Crăciunului și la doar câteva zile de la marea sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului, Consiliul Județean Caraș-Severin își îndreaptă proiectele spre cele sfinte. Nu o dată, ci de patru ori!

Din cele 20 de puncte aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Caraș-Severin, programată astăzi, 4 fac referire la fețe bisericești pe care aleșii doresc să le decoreze cu titlul de „cetățean de onoare al județului”. Să fie doar o coincidență că ne aflăm în postul Crăciunului și că au trecut doar câteva zile de la evenimentul istoric – sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului? Sau, așa cum s-a mai dovedit și în trecut, aleșii județeni vor să se curețe sufletește în urma unor practici mai puțin ortodoxe într-ale legalității…

Oricum ar fi, coincidență sau nu, consilierii județeni vor supune la vot 4 proiecte de hotărâre cu aceeași tematică „sfântă”:

  1. Proiect de hotărâre privind acordarea, post mortem, a titlului de „Cetăţean de Onoare al judeţului Caraş-Severin”, Episcopului Miron Cristea.
  2. Proiect de hotărâre privind acordarea, post mortem, a titlului de „Cetăţean de Onoare al judeţului Caraş-Severin”, Episcopului Martir Dr. Valeriu Traian Frențiu.
  3. Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare al judeţului Caraş-Severin” Î.P.S. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului.
  4. Proiect de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare al judeţului Caraş-Severin”, Preasfințitului Alexandru Mesian, Episcop roman unit, greco-catolic al Eparhiei de Lugoj.

Așa cum era și firesc, ca semn de smerenie, ședința Consiliului Județean se va deschide cu cele 4 proiecte enumerate, după care, cu ajutorul lui Dumnezeu, se vor vota și următoarele 16 puncte de pe ordinea de zi.