Datoriile UCMR au fost șterse de la ANAF!

explo 1000x200

După ce la finele lunii august Guvernul Ponta a aprobat un memorandum prin care a acceptat să convertească datoriile societății în acțiuni, în cadrul ședinței de Guvern din această săptămână datoriile UCMR au dispărut de pe lista ANAF.

Prin decizia pe care membrii Guvernului au luat-o în această săptămână, datoriile societății au fost transferate, practic, de la ANAF la Autoritatea de Administrare a Activelor Statului.

„Prin prezenta Ordonanţă de urgență aprobată de Guvern, s-a stabilit ca, în vederea aprobării planului de reorganizare al SC UCM SA Reșiţa, creanţa ANAF să fie preluata de AAAS”, potrivit www.gov.ro.  Asta înseamnă că uzina nu a scăpat încă de datoriile istorice, care s-au reactivat din cauza promisiunilor neonorate ale foștilor directori: Adrian Chebuțiu și Adrian Preda.

În a doua etapă, potrivit variantelor lansate de reprezentanții executivului, urmează transformarea efectivă a datoriilor în acțiuni. Potrivit unor surse neconfirmate oficial, acest lucru se va întâmpla, probabil, până la finele anului 2013.

Mai mult, pentru că UCMR este principalul furnizor de agregate și echipamente hidroenergetice pentru compania de stat Hidroelectrica, intenția executivului este să transforme societatea în punct de lucru, astfel încât să poată prelua direct contractele, fără să mai participe la licitații.

,,În tabelul preliminar al creanţelor sunt înscrişi 185 de creditori, care reclamă datorii de 859,46 milioane lei, din care doar ANAF are o creanţă de 501,11 milioane lei (111 milioane euro)”, arată Euro Insol, într-un comunicat de presă, postat la momentul preluării în administrare a uzinei, în anul 2012.

Comments

  1. Rokko Crnooko says:

    Deci o nesimtire la gradul maxim , inca un JAFF din BANII PUBLICI de niste JAVRE si JIGODII de asa numiti POLITICIENI ! Doar o hotie din tata in fiu .

  2. Rokko Crnooko says:

    Astia va fura VIITORUL bai fraierilor de TINERET , sinteti niste LASI si PROSTI DE DATI IN GROPI . Din cauza PASIVITATi si IMPOTETEI VOASTRE , aceste jigodii de asa numiti ,POLITICIENI , va fura din viitorul vostru zi de zi .

  3. PED80 says:

    Viitorul l-ati rezolvat voi cand l-ati impuscat pe Ceausescu