”Dar pe deasupra, extrem de deficitari caracterologic, setul lor de valori e unul jalnic!”

De când a venit la guvernare, PNL anunță cum va îndepărta din instituții oamenii puși de PSD pe alte considerente decât cele de competență. Nicolae Robu, firește, jubilează, deoarece a fost mereu un critic vehement al partidului condus acum de Viorica Dăncilă. 

Primarul spune că scopul liderilor PSD a fost să frâneze dezvoltarea Timișoarei. ”PSD, prin liderii pe care a ajuns să-i aibă, a ajuns să facă numai rău aici în Timișoara. Sub comanda celor care îi conduc, au încercat să boicoteze proiectele Timișoarei. Nu au reușit până la capăt, dar – o spun cu gust amar – au reușit să întârzie multe proiecte. Pe lângă comenzile primite, unii dintre ei au plusat, ca să se afirme în ochii șefilor. De ce au făcut asta? Pentru că nu sunt oameni de calitate. Cel mai mare păcat al PSD este că a propulsat în toate structurile statului oameni de proastă calitate, care nu aveau capacitatea sau pregătire necesară servicii interesului public. dar pe deasupra, extrem de deficitari caracterologic, setul lor de valori este unul jalnic”, a spus Robu despre eternii rivali din PSD.

Președintele PNL Timiș consideră că într-adevăr, s-a ajuns la o stare foarte conflictuală în politica românească, dar partidul și Klaus Iohannis nu puteau evita acest lucru. ”Este păcat că s-a ajuns la o asemenea tensiune în societatea românească, dar nu se putea altfel. După succesul obținut de PSD la alegerile din 2016, cu un scor foarte bun, în loc să valorifice acel scor pentru a face bine României, s-a promovat o clică, s-au un promovat un set de valori negative. Noi ne-am făcut datoria și am început lupta politică. S-a ajuns la încrâncenare, care nu cred că este bună”, a explicat Robu.

Robu vrea schimbarea prefecților și subprefecților

Guvernul PNL a anulat că va schimba toți prefecții și subprefecții în perioada următoare. Daniel Franțescu, subprefectul de Timiș, a fost sprijinit de ALDE, care a și votat și moțiunea de cenzură, și Guvernul Orban. Vocile spun că din aceste motive, Franțescu va fi menținut în funcție. Întrebat despre acest lucru, Nicolae Robu a spus că nu a avut divergențe cu subprefectul. ”N-am avut nicio divergență cu dânsul. Dar haideți să spunem lucrurilor pe nume! Sub prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu. Este oare normal să ții în funcție aceleași persoane cu reprezentat Guvernul anterior, cu care tu ai fost într-o confruntare? Nu discut nimic despre domnul Franțescu, care a fost un om rezonabil”, a mai precizat Robu.

Înainte de a fi subprefect, Daniel Franțescu a lucrat chiar în Primăria Timișoara, pe postul de consilier superior în Biroul autorizări activități comerciale și gestiune spații publicitare.