Dar din dar se face Rai. Spitalul din Moldova Nouă primește sprijin și sprijină la rându-i spitalele importante din Caraș-Severin

La începutul acestei luni, Consiliul Județean Caraș-Severin a dat curs solicitării venite din partea Spitalului Orășenesc Moldova Nouă, unității spitalicești de la Dunăre alocându-i-se astfel suma de 150.000 de lei, bani cu ajutorul cărora, spune primarul Adrian Torma, vor fi continuate lucrările la stația de oxigen.

„Ne bucurăm că am avut susținere din partea Consiliului Județean Caraș-Severin. Au fost alocați 150.000 de lei pentru spitalul din Moldova Nouă, asta pentru a putea realiza instalația de oxigen și butonul de panică. În mod normal, aceste lucruri erau obligatorii de mulți ani la un spital. Uite că, și aici, mult timp s-a tras mâța de coadă și nu s-a rezolvat această problemă. Eu cunosc problema de la început de mandat, dar, neavând buget, nu am reușit să găsesc finanțarea. Acum, cu ajutorul venit din partea Consiliului Județean, cu drămuirea banilor de către domnul director și cu ajutorul primăriei vom reuși să montăm această instalație, în primă fază, pe zona ATI.”, a explicat edilul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Întrucât spitalul din Caransebeș se află în prima linie cu boala COVID-19, unitatea medicală de la malul Dunării și-a arătat deja deschiderea în acest sens, Adrian Torma detașând un medic ATI-ist și un chimist la municipiu, bazându-se pe ideea că doar munca în echipă va putea face diferența pentru a pune capăt temutului virus: „La telefonul domnului manager al spitalului din Caransebeș, Adrian Cican, dar și în urma discuțiilor purtate cu primarul Felix Borcean, am fost de acord să detașăm două cadre medicale: un medic ATI-ist de la Moldova Nouă și, dacă nu mă-nșel, un chimist, ei având deficit în acest sens.”, a subliniat edilul social-democrat.

Ajutorul celor din Moldova Nouă se pare că nu i-a vizat doar pe caransebeșeni, ci inclusiv pe reșițeni, spitalului din Reșița fiindu-i dat în folosință un aparat Röntgen: „Aparatul Röntgen, pe care primăria Moldova Nouă l-a achiziționat într-un proiect european, l-am dat spre folosință, în această perioadă, spitalului din Reșița, la solicitarea doamnei director. Să-l folosească în această perioadă grea. Ne declarăm în continuare ajutorul necondiționat atât către spitalul din Moldova Nouă, cât și către spitalele care și-au asumat greaua încercare de a fi spitale COVID-19 sau spitale-suport”.