Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal din Timișoara, pusă la dispoziție pentru pacienții suspecți de COVID-19

Spitalul Municipal va interna suspecți de coronavirus. Clinica de Dermatologie a unității sanitare a fost pusă deja la dispoziție.

Anunțul a fost făcut de Nicolae Robu în cadrul unei conferințe de presă. Până acum, bolnavii suspecți de COVID-19 erau preluați de Spitalul Județean din Timișoara, Spitalul din Lugoj și Spitalul CF. Spitalul Municipal a intrat și el în ecuație cu Clinica de Dermatologie, care este o clădire separată, astfel că nu vor exista probleme legate de intersectarea pacienților sănătoși cu suspecții.

„În extensie, dacă va fi nevoie, Spitalul Municipal, tot al Primăriei, pune la dispoziție sediul Clinicii de Dermatologie pe care l-am amenajat la cote cum nu are în oraș nicio secție. Când am mutat Clinica de Dermatologie, am investit cât a fost nevoie pentru a avea standarde foarte înalte. Tot ce am făcut pentru Clinică acum este pus la dispoziție pentru tratarea cazurilor de infectare cu coronavirus. Astăzi (n.r. vineri) vor și intra acolo primii pacienți, doar suspecții de coronavirus. Dar eu nu mă amestec în acest lucru. Nu va mai fi nevoie să facem o investiție în alte amenajări.”, a transmis primarul Nicolae Robu.

Spitalul „Victor Babeș” și Maternitatea „Bega” aparținând de Spitalul Județean sunt cele două unități sanitare din județul Timiș în care se internează exclusiv pacienți confirmați pozitiv. Deocamdată încă există paturi libere și nu s-a pus problema preluării persoanelor confirmate de către alte spitale-suport.

Sursa foto: debanat.ro