Dansatorii de la „Semenicul”, din nou în festival

Ansamblul „Semenicul” din Reşiţa a participat la Festivalul Internațional de Interpretare Vocală și Instrumentală „Iosif – Sivu și Cosmin Golban”, ediția a XII-a, desfăşurat la Timișoara.

Ansamblul „Semenicul”, singurul ansamblu folcloric invitat la acest festival, a avut o evoluție de excepție, membrii săi fiind aplaudați minute în șir pentru înalta ținută artistică și frumusețea suitelor de ardelene, jocuri de doi și brâuri din Banatul de Munte, precizează prof. Ioan Benga, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.

Cel mai reprezentativ ansamblu folcloric din Caraș-Severin, renăscut complet odată cu începerea noului proiect al CJCPCT Caraş-Severin, a primit cu această ocazie, pe lângă aprecierile spectatorilor, şi aprecierea membrilor juriului: prof. Gelu Stan, președintele juriului-dirijor și realizator emisiuni folclorice Radio Timișoara, prof.dr. Elise Stan – etnomuzicolog și realizator TVR, prof. Gheorghe Țunea, prof. Dorin Cuibaru și Petrică Pașca – dirijor Orchestra „Rapsozii Zarandului” Arad.

Invitații acestui an în festival au fost solişti din Bistrița-Năsăud, Maramureș, Argeș și Banat: Cristian Pomohaci, Anghelina Timiș Lungu, Polina Gheorghe, Zorica Savu, Dumitru Teleagă, Maria Garaș, Dan Necșa, Monica Știopoane, Dumitru Stoicănescu și instrumentiștii Gigi Tăbăcar, Radu și Ilie Vincu, Bujor Polhac, Mădălin Luca, Marian Suvergel.

Manifestarea a fost organizată de Asociația Culturală „Iosif Sivu și Cosmin Golban”, în colaborare cu sprijinul Primăriei, Consiliului Local și al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara.