Vezi aici topul laureaţilor în 2012!

Secţia de lupte de la CSM Reşiţa trimite şi anul acesta cei mai mulţi sporitivi în Top 10. Au obţinut rezultate frumnoase însă şi pugiliştii, atleţii, înotătorii sau gimnaştii.  

Pe baza criteriilor şi grilei de punctaj ale Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, comisia alcătuită din reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, directorii celor trei cluburi reşiţene, CSM, CSŞ şi Universitatea, şi un reprezentant al presei sportive, subsemnatul, s-a stabilit ierarhia celor mai buni sportivi ai judeţului în 2012.

Dublu medaliat la Campionatele Europene pentru juniori sub culorile CSŞ Reşiţa, gimnastul Daniel Rădeanu a fost desemnat sportivul anului în Caraş-Severin. Marius Cocioran a reprezentat Reşiţa după mulţi ani de absenţă la Jocurile Olimpice, unde a stabilit un nou record naţional. Potrivit criteriilor ANST, atletul de la CSM-Universitatea Reşiţa s-a clasat doar pe locul doi. Pe locul cinci în Europa la nivel de juniori şi campion de seniori al României, luptătorul Sebastian Uţă de la CSM Reşiţa ocupă poziţia a treia în top. Pe patru e atletul Alexandru Ghinea, de la Univeristatea, iar pe cinci luptătoarea Nicoleta Ciuhurezu, de la CSM. Locul şase e împărţit de pugilistul Ovidiu Berceanu şi luptătorii Valentin Popescu şi Andrei Franţ, toţi trei de la CSM. Înotătoarea Daiana Şerboane, de la Universitatea, s-a clasat pe şapte, luptătorul Vlad Caraş pe opt, iar pugiliştii Alexandru Bibiricea şi Rusalin Căldăraş sunt la egalitate pe nouă. Locul zece i-a revenit lui Narcis Mihăilă, de la CSM-Universitatea.

Clasamentul antrenorilor e dat de topul sportivilor. Astfel, antrenorul anului în Caraş-Severin e Robert Bălan, secondat de Octavian Măzăran, Ilie Ene ocupând poziţia a treia.

Lucien Hora, numărul 1

În ierarhia sporturilor neolimpice, primul e Lucien Hora, campion absolut la Viteză în Coastă. Stelian Tănăsescu, de la secţia de radioamatorism a Clubului Sportiv Municipal Reşiţa, e al doilea, în timp ce pe treapta a treia a podiumului şi-au făcut loc Bianca Colţa şi Ovidiu Zaberca.