„Dacian Cioloș se cațără pe un nou necaz colectiv”

Deputatul Adrian Pau îl acuză pe Dacian Cioloș că se cațără pe tragedia „blocului morții” pentru a obține voturi! Postarea de pe pagina de Facebook după tragedia de la Timișoara a președintelui PLUS nu a fost apreciată de liderul Pro România din Timiș.

Fostul prim-ministru Dacian Cioloș a declarat că statul român are o nevoie urgentă de reformă pentru că este incapabil să protejeze dreptul la viață al cetățeanului. La finalul argumentării sale a accentuat nevoia de a avea un parlament nou, ales democratic, care să își asume reforma statului.

Coordonatorul Pro România Timiș îl acuză pe Cioloș de cinism și de tentativa de a câștiga capital politic de pe urma tragediei de la Timișoara. Soluția, consideră Adrian Pau, este îmbunătățirea legislației și clarificarea modului în care funcționează firmele de deratizare, nicidecum anticipatele propuse de președintele PLUS. Declarația lui Cioloș face parte din climatul de ură și răutate care se simte la nivel național, spune deputatul.

Rămân consternat să îl văd pe Dacian Cioloș cum declară cu cinism după tragedia de la Timișoara că ar trebui să facem alegeri anticipate. Acest Dacian Cioloș care se cațără din nou pe un necaz colectiv. Nu mă refer neapărat la clubul Colectiv, ci în general la tragediile care au loc la nivel național, pentru a încerca să își capete capital electoral. Nu am fost niciodată de acord cu acest aspect și nu am să îl fac niciodată”, a declarat Adrian Pau.

Pentru a putea face un curs de deratizare, acelea trebuie să fie organizate de cea mai mare firmă de deratizare din Timiș. Firma pregătește și instruiește viitori specialiști care vor activa în domeniul deratizării. Cadrul legislativ trebuie modificat, iar cei care îl stabilesc nu trebuie să își construiască un set de legi care să îi favorizeze. Politica de tipul „eu centrez, eu dau cu capul” duce la blocaje și la o legislație neclară, argumentează deputatul. Pe lângă acest cadru de legi, Adrian Pau consideră că este nevoie de o regândire a sistemului contravențional pentru ca derapajele să fie sancționate și să ducă la o mai bună educație civică a populației.

Va trebui să lucrăm în ceea ce privește cadrul legislativ și cine stabilește cadrul legislativ. Pentru că eu dacă îmi stabilesc mie cadrul legislativ, eu centrez și eu dau cu capul. Niciodată nu vom avea o clarificare. Aici trebuie să umblăm fiecare dintre noi. Sistemul contravențional trebuie foarte bine gândit. Ca în cazul poporului german, care a fost educat să respecte legea pentru că altfel sancțiunile sunt foarte drastice, acest lucru trebuie să aibă rezonanță și în România”, a încheiat deputatul Pro România.