Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS: „Vom aplica 300 de parlamentari. Constituția trebuie modificată astfel încât să nu mai asistăm doar la certuri între Parlament, președinte și Guvern”

Fostul premier Dacian Cioloș spune că USR PLUS va pune în aplicare rezultatele referendumului consultativ din 2009 pentru un Parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari la 300. 

„Constituția trebuie modificată, astfel încât să nu mai asistăm doar la certuri între Parlament, președinte, Guvern și să ridicăm din umeri când vedem că majoritatea din Parlament nu mai reprezintă oamenii și noi trebuie să ieșim în stradă și ieșim degeaba că nu se pot face lucruri că nu ne lasă Constituția sau legea. Sunt multe lucruri, trebuie reformata administrația publică pentru că deja vedem cât de ineficient este statul la foarte multe niveluri. Vom aplica 300 de parlamentari, aleșii nu au nevoie de specii speciale sau de indemnizații speciale”, a declarat Dacian Cioloș, prezent la Timișoara.

Curtea Constituțională a validat în 2009 referendumul prin care peste 6,7 milioane de români au votat în favoarea trecerii la un Parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane. Prezența la urne a fost de 50,95% din numărul total al alegătorilor. Referendumul a fost unul consultativ, iar efectele lui ar fi trebuit să fie puse în practică prin intermediul Parlamentului, lucru care nu s-a întâmplat până acum.

(E)