Extinderea rețelei de gaze naturale, un pas important în dezvoltarea turistică a județului

La întâlnirea de la Băile Herculane, cu premierul Ludovic Orban și miniștrii Marcel Vela, de la MAI, și Lucian Bode, de la Transporturi, s-a abordat hotărârea Guvernului referitoare la extinderea rețelei de gaze naturale pe Valea Timișului.

Este știut faptul că Guvernul PNL a lansat deja apelul de 1 miliard de euro pentru programul de extindere a reţelei de distribuţie a gazelor naturale în toate localităţile din România care nu au asigurate aceste utilităţi. Cu această ocazie, s-a convenit asupra prelungirii traseului, astfel ca și locuitorii din Moldova Nouă să poată beneficia de gaz metan, această localitate nefiind inclusă în proiectul inițial.

Candidatul PNL la Consiliul Județean Caraș-Severin a remarcat importanța acestei investiții care, în opinia sa, va ajuta la revigorarea turismului în Banatul de Munte

„La această întâlnire îl avem pe domnul ministru al Transporturilor, îl avem pe domnul prim-ministru, căruia încercăm să-i forțăm puțin mâna, îl avem pe domnul Sterian, avem aici toată spuma dezvoltării viitoare și șansa României de a face un pas adevărat de a se smulge din stagnarea în care ne-au condamnat cei care au fost până acuma. Pot să vă spun că județul acesta, care are o șansă deosebită, în special în turism, pentru că este cel mai frumos județ, cu 400.000 de hectare de pădure, foarte întins, cu oameni serioși și muncitori, are nevoie de două lucruri pentru a se dezvolta din punct de vedere turistic: în primul rând infrastructura în gaz, ocazie cu care vom rezolva problema cea mare a protecției pădurilor virgine, deoarece presiunea asupra lemnului de foc va fi mai mică, și infrastructura rutieră, care va trebui să lege toate localitățile în așa fel încât să fie posibil accesul la zecile, sutele de obiective turistice cunoscute și, mai ales, necunoscute”, a spus Romeo Dunca.

Candidatul liberal a promis că, în cazul în care va ajunge să câștige alegerile, va face curățenie în portofoliul de aranjamente al celor care au condus județul până acum.

„Eu voi încerca să ajung cu ajutorul dumneavoastră la Consiliul Județean, unde voi fi ca și elefantul scăpat din aranjamentele PSD. O să dau cu ele de pământ și voi creea conjunctura în care toate aceste investiții își vor găsi utilitatea și vor da un maxim de eficiență. De aceea, cunoscând județul pedalat cu bicicleta, mi-au rămas în memorie niște locuri deosebite care se găsesc pe traseul acestei conducte de gaz metan care nu se termină cum ar trebui, adică la Moldova Nouă, să continuăm acolo și drumul județean, și pentru acest lucru am desenat cu carioca o hartă, pe care o voi păstra ca să o am și la momentul inaugurării. I-am convins repede pe toți să semneze, să nu se răzgândească. Mai lipsește semnătura domnului prim-ministru, vă rog să semnați să nu spuneți că nu ați știut despre ce este vorba. Și îl rog pe domnul ministru Bode pe care îl cunosc să adauge aici și 10 km între Poiana Mărului și Muntele Mic”, a completat Dunca cele discutate la Băile Herculane.

(E)