Dacia, un cinematograf de top! Peste 200 de filme în premieră națională în anul 2017!

Cinematograful Dacia din Reșița, relansat în anul 2015, s-a făcut rapid remarcat pe piață datorită calității imaginii, dar și sunetului. Așa se face că și în anul 2017 instituția de cultură s-a menținut în top cu zeci de mii de spectatori și sute de filme difuzate în premieră națională. 

Locul 7 din aproape 50 în 2017 pentru Cinematograful Dacia din Reșița, la categoria sălilor cu un singur ecran, clasament realizat de Centrul Național al Cinematografiei, bazat pe numărul de spectatori care au mers la film pe parcursul anului. Mai exact, 49.118 oameni au ales Dacia în 2017. Cinematograful reșițean a depășit alte orașe cu mult mai mulți locuitori, cum ar fi Craiova, Satu Mare sau Piatra Neamț.

„Ne onorează această clasare. Ne bucurăm că reșițenii și nu numai aleg să vină la film. Ne străduim să oferim cele mai bune condiții, astfel încât toată lumea să fie mulțumită. Rulează filme pentru toate vârstele, la ore diferite. Mulțumim reșițenilor care apreciază munca noastră și sperăm să înțeleagă toți cât de important este să menținem ceea ce avem”, ne-a declarat Laurențiu Plestici, șef birou.

Și clasarea Cinematografului Luna din Caransebeș este demnă de menționat. Pragul instituției a fost trecut, în 2017, de 21.676 spectatori, poziționându-se pe locul 15, peste Râmnicu Vâlcea sau București.

Prin firma S.C. Marcom Fantastic S.R.L., cea care distribuie filmele în Caraș-Severin, anul trecut au fost difuzate peste 200 de filme în premieră națională, majoritatea cu avanpremiere naționale cu o zi sau două înainte de premiera oficială în România. Cele mai importante filme românești ale anului 2017 au fost și ele prezentate în proiecții de gală cu prezența realizatorilor și actorilor din distribuție cum ar fi: „Breaking News”, „Octav”, „Ghinionistul” – cel mai de succes film al anului 2017 dintre filmele românești.