„Dacă vă mănâncă să ieșiți, veți primi amendă și veți merge direct în carantină”

Pentru a limita pe cât posibil răspândirea temutului virus pe raza orașului pe care îl conduce, primarul Adrian Torma trage un semnal de alarmă în special pentru cele 50 de persoane aflate în autoizolare. Edilul a pus punctul pe i și le-a explicat care sunt repercusiunile unei eventuale „evadări”, dincolo de îmbolnăvirea altor oameni.

„Pentru cei care sunteți în autoizolare, pentru cei care vă mănâncă să ieșiți afară, pe lângă că luați amendă de la Poliția Locală sau de la Poliția Română, de la DSP, acolo unde nu e joacă, minimum sancțiunii fiind de 5.000 de lei în 15 zile, veți merge direct în carantină și nu veți mai putea ieși deloc. Carantina instituționalizată înseamnă că stai închis, nu știu dacă în cele mai bune condiții. De bine, de rău, acasă stați în condiții bune, însă acolo nu veți mai putea ieși și aveți mari șanse să vă alegeți cu dosare penale”, a subliniat edilul-șef.

Pe modelul „să nu zici hop până nu sari gardul”, primarul reiterează că sfidarea autoizolării în cea de-a 13-a zi nu înseamnă altceva decât alte 14 zile, dar nu 14 zile de autoizolare, ci 14 zile de carantină, lucru care presupune monitorizare permanentă.

„Dacă cineva crede că merită, pe lângă să îmbolnăvească cetățenii, să-și asume încă 14 zile, din momentul acela nu mai e autoizolare în care nu te știe nimeni. Tu poți fii în cea de-a 13-a zi de autoizolare, însă, dacă atunci ai ieșit afară, îți pleacă încă 14 zile. Din momentul acela, numai e autorizare în care nu te știe nimeni. Pe carantină se știe exact cine este și te vei face de rușine și în fața comunității și în fața tuturor celor pe care îi cunoști pentru că e o dovadă crasă de lipsă de bun simț”, a mai dat de înțeles Adrian Torma.