Carantină generală în România! Recomandările se transformă în obligații!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că recomandările care sunt acum în vigoare se vor transforma în obligații începând de mâine. Un nou ordin militar va fi emis astăzi, iar măsurile se vor înăspri în România.

Președintele României, Klaus Iohannis, a afirmat în urmă cu puțin timp că măsurile care reprezentau recomandări până în prezent devin obligatorii, făcând referire la restricțiile vizând circulația oamenilor. Șeful statului spune că cetățenii pot ieși pentru a face cumpărături sau pentru a merge la serviciu.

Președintele a spus că măsura carantinei generale va intra în vigoare de miercuri-dimineața.

„Vor fi noi restricții de circulație pentru români, ce a fost până acum recomandare devine obligație după principiul stăm acasă. Oamenii pot ieși la serviciu, la cumpărăturile absolut necesare, însă aceste restricții devin obligații.”, a spus Iohannis.

Șeful statului spune că se pregătește supravegherea electronică pentru persoanele aflate în izolare.

„Am convenit să folosim și armata pentru a gestiona situația gravă din teren. Armata pune la dispoziție personal care va suplimenta Poliția și Jandarmeria.”, a spus Iohannis.

Referitor la vârstnici, persoanele de peste 65 de ani vor trebui să stea în casă tot timpul.

„Aceste restricții vor fi prelucrate în cursul zilei de azi într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul zilei. Restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine (n.r. miercuri).”, a mai spus Iohannis.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/