„Dacă orașul îl strânge și i-a rămas mic lui Barbălată, să vândă business-ul și să se mute din Reșița!”

Primarul Reșiței a luat foc după ce a citit în Express de Banat comentariile făcute de omul de afaceri Costel Ciobanu – Barbălată cu privire la puterea de cumpărare a reșițenilor și la prețul chiriilor pentru spațiile comerciale din municipiu. 

Barbălată, ale cărui firme dețin cele mai multe spații comerciale situate pe arterele principale și cu vad foarte bun, a spus că nici la 5 euro/mp, care ar fi un preț foarte mic raportat la alte orașe, nu reușește să închirieze tot ce are. Nelu Popa, edilul-șef al Reșiței, a reacționat imediat și îi propune un deal lui Costel Ciobanu – Barbălată, dar în același timp îi sugerează să vândă tot și să plece din oraș dacă nu-i mai place pe malul Bârzavei. 

„Am de făcut trei observații față de ceea ce a afirmat Costel Ciobanu. Una este legată de chiriile vehiculate în oraș și îi fac o propunere publică: la toate spațiile unde are chirii sub 10 euro, eu sunt de acord să-i plătesc diferența până la 10 euro dacă, la toate spațiile unde are chirie peste 12 euro/mp, e de acord și el să compenseze cu diferența și să verse banii în bugetul Primăriei Reșița”, a spus Popa.

A doua observație a primarului este legată de faptul că Barbălată a locuit în Germania o bună bucată de timp. Astfel, îi sugerează acestuia să caute pe Google chirii la Berlin, la Stuttgard sau la Nurenberg pentru a se convinge singur că în orașe cunoscute din Germania există chirii la spații comerciale, în cartiere bune, și cu mai puțin de 10 euro/mp. Chiar 6-7 euro/mp!

„A treia observație ar fi că eu personal nu mi-aș denigra orașul în care locuiesc. Dacă îmi place orașul în care locuiesc, e bine, dacă nu-mi place, mă mut din el, dar nu-l denigrez. Nu spun că Reșița este un oraș de săraci, care nu are viitor și nu are perspective. Îi sugerez de acum încolo să vorbească frumos despre Reșița. Dacă nu, să-și vândă business-ul, dacă nu-i place orașul ăsta, să se mute, poate-l strânge și i-a rămas mic orașul!”, a mai spus Nelu Popa.

CITEȘTE ȘI:

Bate vântul pe bulevardele Reșiței! A sărăcie!