Bate vântul pe bulevardele Reșiței! A sărăcie!

Tot mai multe spații comerciale situate pe arterele principale ale municipiului de pe Bârzava sunt neocupate, în ciuda unuia dintre cele mai mici prețuri medii pe metru pătrat din țară.

Supraimpozitarea clădirilor neîngrijite corespunzător și hotărârea consilierilor locali ca, începând cu 2022, pe principalele bulevarde să fie interzise casele de pariuri, jocurile de noroc și magazinele second-hand au adus în discuție puterea de cumpărare a reșițenilor. După plecarea mai multor bănci din oraș, toate cu sedii mari, situate în zonele intens circulate, cele mai multe spații ocupate înseamnă astăzi farmacii, case de pariuri și magazine cu haine la mâna a doua. Ultimele două categorii urmează să dispară și ele peste doi ani. Ce apare în loc?! N-are idee nici măcar Costel Ciobanu – Barbălată, omul de afaceri ale cărui firme dețin cele mai multe dintre spațiile comerciale din zonele-cheie ale Reșiței. 

„Nici la 5 euro/mp nu sunt clienți pentru toate spațiile comerciale. Nu poți să dai un spațiu comercial la 2 euro/mp în chirie. Iar la 5 sau la 7 euro deja e greu. Reșița nu suportă 30 de euro/mp, ca în alte orașe. În Reșița se merge de la 5 la 15 euro/mp. Mai spun unii că sunt chiriile mari. Păi vă spun cum se calculează. La 100.000 de euro investiție, ai nevoie pe puțin de 1.000 de euro venituri pe lună. Altfel nu te creditează nicio bancă, nu ai cum să amortizezi o investiție. Ăsta e termenul de amortizare în imobiliare, 10 ani! De ce sunt spații goale, de ce pleacă băncile, de ce nu vin brandurile mari în Reșița?! Avem puterea financiară ca să vină?! Vom vedea asta când se va ridica acel mall. Să vedem toate brandurile mari că vin aici și suportă chirii de 50 de euro mp sau poate mai mult!”, a comentat situația Costel Ciobanu – Barbălată.