Este nevoie de o unitate a Stângii, dar actuala conducere a PSD Caraș-Severin a dat dovadă de minciună și impostură în politică!

Alianța care se prefigurează la nivel național, PSD – Pro România, se leagă mai greu în Caraș-Severin, Ion Mocioalcă desființând pur și simplu actuala conducere a social-democraților.

Timpul scurt rămas până la alegerile locale grăbește strategiile partidelor, iar aici poate intra și alianța dintre partidul lui Victor Ponta și PSD. Calculul hârtiei arată că e cam singura variantă pentru ca PNL să nu defileze la următoarele alegeri. Numai că această alianță presupune o mulțime de compromisuri și, chiar dacă politica este arta compromisului, peste unele chiar nu se poate trece. Cel puțin așa reiese din afirmațiile lui Ion Mocioalcă, secretarul general Pro România. „Și în Caraș-Severin este nevoie de o unitate a Stângii. Din păcate, fostul meu partid PSD trece printr-o criză de imagine în Caraș-Severin și aș putea spune, fără teama de a greși, și printr-o criză de lideri. Oameni care ar fi putut să conducă PSD în Caraș-Severin au fost lăsați pe margine, unii chiar excluși din partid și acest lucru sigur că i-a canalizat spre discuții mai consistente cu Pro România. Eu, cunoscându-i, nu am de ce să îi refuz, știu ce pot și, sigur, cu ei, dacă acest lucru se va materializa, Pro România devine mai puternic”, a spus Ion Mocioalcă pentru expressdebanat.ro.

Deputatul Pro România, fost președinte PSD Caraș-Severin atâția ani, a lovit în actuala conducere a social-democraților și a făcut chiar ironii pe tema dosarului DNA în care senatorul Chisăliță este inculpat, iar președintele Luminița Jivan a fost audiat în calitate de martor. Mai mult, a nominalizat oameni cu care și-ar dori să unească Stânga în Caraș-Severin. „Ați văzut că e un tip foarte curios de a-și face publicitate PSD Caraș-Severin, apar dimineața, la acele instituții, filmați, unde trebuie să dea niște explicații. Eu nu vreau să stabilesc vinovății sau nevinovății, însă acest lucru ar trebui să îi îngrijoreze. Sigur că eu regret că nu am parteneri de discuții ca și Silviu Hurduzeu, care, cel puțin în ultimul an, și-a făcut simțită prezența nu prin scandaluri politice, nu prin tăieri de capete pe la Consiliul Județean sau pe la diverse deconcentrate, nu prin intrigi pe Dâmbovița. Și-a văzut serios de treabă și bine că totuși pot să am dialog acum cu câțiva primari prieteni care și ei sunt îngrijorați de ceea ce se întâmplă în PSD și, pe bună dreptate, de soarta partidului în Caraș-Severin. Cu Flavius Nedelcea, vicepreședintele Consiliului Județean, care are o situație incertă, la fel. Cei de la București promit că va fi reprimit în partid, cei de aici o țin sus și tare că el este dat afară. Este un proces pe rol, însă Flavius și ceilalți colegi consilieri județeni chiar nu pot să nu discute cu nimeni, să aștepte să vedem ce mai zice actuala conducere a partidului de pe George Enescu. Eu chiar îmi doresc o unitate a Stângii în Caraș-Severin, dar nu în orice condiții. Sigur că nu mi-aș dori să apar în campanie cu oameni care au și creează probleme partidului, dar poate într-o luptă, care dacă nu ne organizăm s-ar putea să devină inegală cu PNL, trebuie să ne gândim și la un proiect politic comun. Nu în orice condiții, însă eu o să discut și la București, și cu președintele Ponta, să vedem care este cea mai bună formulă și pentru Pro România și pentru câțiva oameni care chiar merită sprijinul nostru, pentru a avea un rezultat onorabil, așa cum am avut și la europarlamentare, în alegerile locale din Caraș-Severin”, a mai declarat Mocioalcă. 

Calculele arată că doar împreună PSD și Pro România ar fi putut bate PNL în oricare dintre rundele de alegeri consumate și, dacă nu s-a făcut această alianță până acum, pentru locale și parlamentare, practic, nu prea există alte variante. Numai că între Ion Mocioalcă și Luminița Jivan nu prea e loc de dialog. „Aceste calcule se pot face și la locale, dacă avem minte și nu judecăm cu ficatul. Sigur se poate construi și în Caraș-Severin cu unii și fără unii, cu unele sau fără unele. În niciun caz nu accept impostura în politică. În nici un caz nu accept minciuna în politică. Ori, din păcate, actuala conducere PSD a dat dovadă de amândouă aceste «calități», de aceea proiectul trebuie să implice partidul și nu oamenii”, a mai spus Mocioalcă. 

Despre posibila alianță PSD – Pro România, dar și despre atacurile lui Ion Mocioalcă, Luminița Jivan va vorbi în această seară, de la ora 19.00, live din redacția Express de Banat.