URICAN: „Dacă nu ne ajutaţi, nu ne judecaţi!”

Protocolul de colaborare între cluburile reşiţene de fotbal nu I-a adus, cel puţin deocamdată, prea multe avantaje grupării din Govândari, situaţia fiind destul de complicată în momentul de faţă la Gloria.

Rămaşi fără principala sursă de finanţare, piaţa de vechituri care se organiza săptămânal pe terenul de antrenament, alb-albaştrii resimt acut problemele de natură financiară. Conducerea Gloriei nu se vaită, ci caută soluţii. Consilierul clubului, Ciprian Urican, a reacţionat însă după ce unii „specialişti” au început să dea sfaturi sau să facă recomandări, în condiţiile în care la Gloria s-au făcut în ultimii doi ani lucruri frumoase, cu bani puţini sau foarte puţini. „Dacă nu ne ajutaţi, nu ne judecaţi! Lăsaţi-ne să construim! Nu avem nevoie de sfaturi şi sugestii! Ştim cum trebuie să ne facem treaba fără resurse! Şi noi zicem că o facem bine! Dacă nu veniţi cu ceva constructiv, benefic pentru fotbalul reşiţean, nu ne încurcaţi! Întelegeţi??? Avocaţii noştri sunt zecile de părinţi care-şi aduc odraslele de mână, zi de zi, la stadionul din Govândari! Şi oamenii care apreciază spectacolul pe care îl oferim (atât cât putem în acest moment!). Pentru noi este de ajuns!”, a afirmat Urican într-un comunicat primit la redacţie.

O şansă pentru tinerii Reşiţei!

Referent al Federaţiei Române de Fotbal, calitate în care se ocupă de creşterea, dezvoltarea şi valorificarea tinerilor jucători din Caraş-Severin, Mehedinţi şi Hunedoara, Urican şi-a motivat încă o dată decizia de a lucra la clubul din Govândari. „Am acceptat să vin la Gloria Reşiţa la solicitarea domnului Gabi Stănucă, din mai multe motive:  «nebunia» lui şi a domnului Aghescu de a face «altceva», adică de a oferi o şansă tinerilor cărora nimeni nu le dădea o şansă;  obiectivul lor corespundea cu al meu, valorificarea tinerilor talente; dezvoltarea, pentru că el era deja creat, a unui centru de copii performant;  evitarea retrogradării echipei de seniori care participă în Liga a III-a; lansarea a cel puţin unui jucător din această echipă spre ligile superioare, primordial, către Metalul Reşiţa”.

În grafic!

Urican spune că până în prezent obiectivul este îndeplinit, dar cu siguranţă ambiţiile sale şi ale tandemului Aghescu-Stănucă sunt mult mai mari. „Cu o echipă formată din copii, în majoritate născuţi în anii ’95-’96, am terminat turul pe locul 8. Am primit recunoaşterea adversarilor pentru jocul prestat, de la etapă la etapă, tot mai bun, în condiţiile în care anul trecut aceeiaşi copii jucau în Liga a IV-a! Educaţie morală, intelectuală, fotbalistică, asta se face la Gloria Reşiţa! În condiţiile în care din ce în ce mai mulţi tineri se pierd în societatea românească, noi formăm! Şi nu e puţin lucru! Îi îndrumăm înspre sport şi şcoală! Ne condamnaţi? Grupele de copii şi juniori ai Govândariului, profesori şi antrenori, angajaţi ai clubului, care spală, calcă, tund terenul, tăvălugesc, mătură gunoaiele, toţi muncind oră de oră, zi de zi, pe salarii infime, dar cu multă pasiune, păstrează istoria şi demnitatea echipei de tradiţie a fotbalului românesc, şi mai de seamă caraşean, GLORIA REŞIŢA!“, a mai afirmat Urican.

Comments

 1. Petru Fuchs says:

  Am salutat venirea profesorului Ciprian Urican la Resita
  pentru sprijinirea unui proiect initiat de directorul Aghescu si presedintele
  Stanuca privind renasterea brandului Gloria Resita aflata de ani buni doar in
  campionatul judetean. Ce s-a intamplat in septembrie prin desfiintarea
  brandului Gloria cu acceptul celor trei susamintiti nu putea duce decat la
  situatia dezastruoasa de azi. Echipa Gloria nu mai exista, in Govandari
  evolueaza AFCM Resita, un hibrid intre alb-albastri si rossoneri care a devenit
  “ciuca batailor“. Si atunci cum sa nu judeci un “director tehnic“ devenit
  peste noapte “consilier“, un antrenor fara portofoliu tinut in viata de un
  necunoscut dar cu licenta si in final doi conducatori care au tradat o traditie
  in care un Stefan Iovan, un Panc, un Ciurea, un Panescu, un Kapornyai si multi
  altii nu va vor ierta niciodata. Iar Sucila, Jancsi Kiss, Lica Toth si
  antrenorii Otiman, Reinhardt, plecati pe alta lume, nici pe atat…Cipi, daca
  taceai, filozof ramaneai!