FOTO: „Adolescenţă fără violenţă” la Colegiul Economic Bănăţean

Elevii cărăşeni au învăţat cum să-şi folosească propria inteligenţă în cadrul unei dezbateri organizate de reprezentanţii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din judeţ.

Violenţa manifestată de adolescenţi împotriva tinerilor, capcanele anturajului, precum şi riscul de a deveni victimele anumitor infracţiuni au fost scoase în evidenţă în cadrul unei întâlniri cu elevii, desfăşurată la Colegiul Economic Bănăţean din Reşiţa. Acţiunea intitulată „Adolescenţă fără violenţă” a debutat cu vizionarea unui videoclip din care elevii au înţeles că antidotul pentru violenţă este, de fapt, chiar inteligenţa fiecăruia. Ofiţerul sociolog din cadrul CAPC a subliniat importanţa manifestării unei atitudini responsabile faţă de cei din jur şi aplanarea eventualelor conflicte prin comunicare. Totodată, poliţistul le-a explicat tinerilor că actele de violenţă produc consecinţe pe termen mediu şi lung atât în plan juridic, cât şi social şi că nu trebuie să reprezinte o opţiune pentru nimeni, mai ales pentru adolescenţi.

IMG_20131126_105733  IMG_20131126_105816

leader board 728 x 90 px

Pentru a înţelege mai bine riscurile şi consecinţele pe care le presupune săvârşirea unor astfel de fapte, elevilor le-au fost prezentate exemple de situaţii reale petrecute în Reşiţa în anii anteriori. Cadrele didactice au pregătit o prezentare din care adolescenţii au aflat că uneori rămân urme ale unor fapte, mai ales ale celor care implică folosirea violenţei fizice, indiferent cât de mult ar încerca apoi să îndrepte lucrurile”, a spus agent Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Activitatea s-a încheiat cu premierea claselor care au realizat cele mai reprezentative postere anti-violenţă în cadrul proiectului „Stop violenţă în şcoală!”, demarat în anul şcolar 2012-2013.

IMG_20131126_114348  IMG_20131126_114144