Czari jr., la naţională. Popovici, blocat psihic

La cei 20 de ani ai săi, interul stânga al lui HC Caraş-Severin este considerat unul din cei mai promiţători tineri handbalişti români. Deocamdată însă, Tibi nu se exprimă în teren la adevărata lui capacitate, dar antrenorul Gligore Czari este sigur că internaţionalul de tineret va exploda cât de curând.

 

HC Caraş-Severin înseamnă în momentul de faţă o combinaţie între experienţa lui Tucanu, Pârâianu, Petrea sau Ionescu, şi tinereţea lui Popovici, Czari, Eros, Marta şi a altor câţiva juniori promovaţi de la grupa profesoarei Lucia Moruţ de la Liceul Traian Vuia. În sezonul de toamnă, Gligore Czari a dat în destul rânduri credit tinerilor pe care îi are în lot. „Campionatul este lung, vreau să dau posibilitatea să evolueze şi jucătorilor care intră mai puţin, să simtă atmosfera. În Bulgaria, spre exemplu, am jucat mai mult cu tineretul, cu cei care au jucat mai puţin în campionat. Acolo au făcut un joc bun. În alte meciuri însă, au jucat foarte departe de poartă, le-a fost frică. Poate şi din dorinţa de a face prea mult s-au dat puţin peste cap pentru că în tribune erau părinţi, prieteni. Au creditul meu în continuare şi uşor, uşor vor evolua din ce în ce mai mult. Ei sunt viitorul”, a spus antrenorul reşiţean.

Tibi Popovici este unul dintre jucătorii de la care toată lumea aşteaptă mult mai mult. Chiar şi Gligore Czari. „Sper ca Tibi să explodeze cât mai repede pentru că la antrenamente se mişcă destul de bine. Cred că psihic este puţin blocat pentru că una face în antrenament şi alta la jocurile oficiale. Cred că se blochează când sunt punctele în joc. Eu am încredere în el în continuare, este tânăr, talie are, deştept este. Îi lipseşte încrederea”, a adăugat Czari.

Roland Czari, fiul antrenorului de la HC Caraş-Severin, a făcut un meci mare în Bulgaria, în returul cu Spartak Varna, şi a fost convocat sub tricolor. „E foarte greu pentru el să joace în spatele lui Pârâianu. El este încă tânăr şi mai are timp. Jocul din Bulgaria, unde a fost folosit tot meciul şi a fost golgeter, i-a adus convocarea la lotul de tineret, ceea ce pe mine mă bucură foarte mult, şi ca părinte, şi ca antrenor”, a declarat tehnicianul.