Drum liber către sferturile Challenge Cup

HC Caraş-Severin va juca o dublă cu italienii de la SSV Bozen în optimile de finală ale celei de-a patra competiţii ca importanţă în handbalul masculin european. Elevii lui Gligore Czari sunt cotaţi drept mari favoriţi la calificarea între cele mai bune opt echipe ale întrecerii.

După ce au trecut la pas de formaţia bulgară Spartak Varna, handbaliştii reşiţeni au dat peste un nou adversar facil. SSV Bozen este lider în campionatul italian, dar, în mod normal, nu poate emite niciun fel de pretenţii în dubla manşă pe care o va disputa împotriva lui HC Caraş-Severin. Gligore Czari a adunat deja primele informaţii despre echipa italiană şi recunoaşte că nu are motive de îngrijorare.

„Ştiu că e o echipă matură, omogenă. Nu au nici jucători foarte tineri, nici chiar bătrâni. Sunt pe primul loc în Italia, fără nicio înfrângere, dar campionatul lor este sub Liga Naţională din România. Cred, totuşi, că şansele sunt împărţite”, a declarat antrenorul reşiţean. Czari spune că HC Caraş-Severin putea întâlni şi adversari mai slabi decât SSV Bozen, dar cum obiectivul echipei e prezenţa cel puţin în semifinale, atunci contează mai puţin numele echipei pe care o întâlneşte în optimi. „Poate că italienii au un avantaj datorită faptului că joacă returul acasă. Îmi doresc să facem două jocuri bune. Se putea şi mai bine, se putea şi mai rău, dar ca să ajungi în semifinale sau chiar în finală, trebuie să treci de toate echipele”, a spus tehnicianul.

Prima manşă se va disputa la 11 sau 12 februarie, la Reşiţa, în timp ce returul e programat o săptămână mai târziu, în Italia. În aceeaşi fază a competiţiei, Bucovina Suceava întâlneşte formaţia croată RK Bjelovar.