Cursuri de perfecţionare pentru angajaţii AJOFM!

Sfera şomajului din Caraş-Severin capătă o eficienţă mai mare printr-o serie de specializări adresate salariaţilor serviciului public. În cadrul unui proiect finanţat din bani europeni, aceştia se pot califica pentru o deschidere mai mare către public.

Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi reprezentanţii proiectului „Eficienţă şi calitate în serviciile publice de ocupare” s-au întâlnit astăzi pentru a prezenta etapele parcurse de agenţia cărăşeană în direcţia perfecţionării personalului SPO.

Activitatea agenţiei cărăşene în domeniul proiectelor la fondurile structurale este una laborioasă. Acest proiect este binevenit şi noi ne-am bucurat atunci când l-am câştigat, pentru că am reuşit ca tot personalul nostru, dar şi cei de la celelalte agenţii partenere să fie recalificaţi, să îi specializăm. S-au organizat 25 de cursuri în care 180 de angajaţi din cele 6 agenţii judeţene au avut posibilitatea să se specializeze în agent de ocupare, consultant în domeniul forţei de muncă sau în consilier de orientare privind cariera”, a precizat Caius Isac, directorul AJOFM Caraş-Severin.

Rezultatele proiectului

Proiectul început în 2011 şi care se va încheia în vara acestui an urmăreşte specializarea a 36 de evaluatori, mentori şi manageri, precum şi a 200 de agenţi de ocupare, de consultanţi, de consilieri şi informaticieni. Pentru asta, un număr de 300 de manuale de formare vor fi editate şi distribuite celor implicaţi. De asemenea, presupune şapte strategii de formare continuă pentru angajaţi şi şase studii realizate privind sistemul de comunicare intern şi extern din SPO.

liliana linta -ajofm

Prin acest proiect am putut să ne îmbunătăţim cunoştinţele şi abilităţile pentru a acorda servicii mai calitative persoanelor care intră în contact direct cu noi. Ca toate celelate proiecte, din cauza crizei economice din ţară am avut probleme cu finanţarea lui, dar sperăm că vom reuşi să ne realizăm toţi indicatorii până la sfârşit”, a declarat pentru Express de Banat Liliana Linţa, managerul proiectului.

Programul „Eficienţă şi calitate în serviciile publice de ocupare” se derulează împreună cu alte 6 agenţii judeţene din ţară şi un partener din Danemarca. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 3.700.000 lei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/