Cartier francez cu doar trei case!

Cel mai select cartier al Reșiței promitea în anul 2011, atunci când a luat naștere, o zonă rezidențială aparte. Cele trei case răsărite până acum pe ,,culmea franceză” nu creează tocmai peisajul la care se aștepta întemeietorul zonei.

Zona rezidențială ,,Cartierul Francez”, sau ,,Parcul Doctor Roșu” cum mai este denumit, a fost inaugurat în primăvara anului 2012. Fondatorul zonei este Mircea Roșu, reșițean la origini, stabilit de mai bine de trei decenii în Franța. Culmea a fost primită moștenire, iar planurile de viitor păreau mărețe odată cu inaugurarea parcului rezidențial. Tot atunci, terenul a fost împărțit în 28 de parcele care au fost scoase spre vânzare.

Pentru moment, însă, peisajul și liniștea sunt singurele elemente care conferă zonei un iz rezidențial. Cele trei case ridicate, dintre care două încă în lucru, și drumul forestier amintesc mai degrabă de o zonă a sălașelor decât de un cartier de elită. Atragerea de viitori ,,francezi” este cu atât mai grea cu cât proprietarul caută vecini care să se încadreze în exclusivismul zonei. Mai mult decât atât, Mircea Roșu este dispus chiar să răscumpere o parcelă odată vândută, dacă noul proprietar se decide să o vândă cuiva nepotrivit. ,,Va fi cel mai select cartier al Reșiței, va avea și barieră, iar vecinii sunt selectați. Domnul Roșu e dispus chiar să răscumpere terenul dacă vrea cineva să plece, doar pentru a se asigura că vecinii sunt de calitate”, a declarat Silviu Chira, administratorul zonei.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157640283681394″]

Cu toate că lucrurile se mișcă mai greu, Silviu Chira susține că primăvara acestui an va popula considerabil cartierul. Cele trei case deja existente vor fi finalizate, iar pe lângă ele vor mai răsări cinci, momentan sunt în stadiul de proiect. Mai mult decât atât, proprietarul Mircea Roșu are de gând să îi confere cartierului un aer exclusivist prin amenajarea unui teren de swing golf și a unui mic schit. Aceste planuri erau pe agendă încă de la nașterea Cartierului Francez, dar niciunul dintre ele nu a fost concretizat încă. Cu toate acestea, terenurile se bucură de utilități. ,,Tot ce era în plan se va face, sunt în lucru. Sunt 28 de parcele din care 10 sunt cu proiecte, sunt 3 case începute și din primăvară urmează să mai fie începute patru, cinci. Cartierul se dezvoltă frumos. Există apă, curent, internet, gazul urmează să fie tras. Toate au fost făcute de domnul Roșu, practic el din banii pe care îi ia pe terenuri investește tot acolo”, a menționat administratorul zonei.

În ceea ce privește prețul unei parcele, acesta nu este unul fix. Suma este negociată personal de proprietar în funcție de fiecare cumpărător în parte.

Dezvoltarea zonei nu poate fi decât benefică pentru oraș

Experții imobiliari văd dezvoltarea unei zone rezidențiale ca fiind benefică pentru oraș. Mai mult decât atât, Cartierul Francez, fiind dotat și cu utilitățile necesare, este o zonă de interes pentru cei în căutare de teren pentru locuit.

,,Se merită, iar oamenii vor fi interesați de astfel de terenuri mai ales dacă sunt utilități. Cea mai mare problemă a orașului sunt utilitățile. Unde avem terenuri, acestea nu prea există. De exemplu, pe Calea Caransebeșului, terenurile sunt intravilane, dar nu au utilități așa cum ar fi normal. Posibilități și interes există pentru ca lumea să se dezvolte acolo”, a explicat Dan Nănuț, expert imobiliar.