Cursuri de engleză la Dognecea! Voluntari străini contribuie la dezvoltarea comunei

cursuri engleza dognecea (2)

La Dognecea se învață limba engleză! Doi voluntari străini țin cursurile pentru doritori și totodată contribuie la dezvoltarea localității prin promovarea zonei.

Comuna Dognecea se transformă treptat în locul în care oricine uită de griji și găsește totodată ceva distractiv și relaxant de făcut. În perioada 13-21 august, locuitorii din comună și nu numai pot participa la cursuri de limba engleză, susținute de doi voluntari.

John Medaille are 45 de ani, călătorește de 5 ani și este voluntar din America, profesor de istorie și membru Peace Corps (voluntari care lucrează cu instituții, școli, organizații non-profit, organisme non-guvernamentale și cu antreprenori în domeniul educației, foametei la scară globală, afacerilor, tehnologiei informației, agriculturii și mediului înconjurător). Acesta locuiește temporar la Dognecea, unde, pe lângă sculptură, îi învață pe locuitori… limba engleză. Nu este singur, Julie Sandberg Jakobsgaard din Danemarca este un alt voluntar care a răspuns solicitării administrației locale. Are 21 de ani, este studentă și, după ce a predat engleză în Laos, astăzi face echipă cu John la Dognecea.

leader board 728 x 90 px

cursuri engleza dognecea (1)

Cei care doresc să se înscrie la cursurile de limba engleză, care se desfășoară la Căminul Cultural Dognecea, o pot face AICI. Pentru cursul de joi, 19 august, s-au înscris până acum 9 persoane cu vârste cuprinse între 8 și 39 de ani, toate la nivelul începător. Același număr de persoane înscrise apare și la cursul de sâmbătă, 21 august.

„Scopul demersurilor administrației locale din Dognecea, de a aduce oameni din diverse colțuri ale lumii aici, este acela de a face cunoscută frumusețea locurilor, dar și de a le arăta localnicilor un alt mod de a vedea viața, cu mai mult curaj și deschidere spre nou.”, spun reprezentanții Primăriei.