Lungul drum al banilor pe circuitul: primărie – constructor – subcontractant

drum ramna berzovia

Drumul comunal Berzovia-Ramna este aproape gata, însă de aproximativ două luni, pe acest tronson de 4,2 kilometri nu se mai lucrează, spre nemulțumirea primarului Magdalena Ciurea.

Până anul trecut, drumul care leagă Ramna de Berzovia era numit „drumul oaselor”, ca multe altele din Caraș-Severin, spart și plin de gropi, pe care localnicii, de voie, de nevoie, îl tranzitau, neavând altă rută ocolitoare. Spre bucuria administrației locale din Ramna, tronsonul a intrat la finanțare în 2017, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar la finalul lui 2020 se turna și stratul de asfalt. De atunci s-au mai făcut alte mici intervenții până în urmă cu două luni, când subcontractantul lucrării a „uitat” să mai ajungă pe șantier.

Mai sunt de făcut acostamentele, de curățat șanțurile și de asfaltat căile de acces către proprietățile din extravilan. Aici e pusă piatră, este tasat, e totul pregătit, mai trebuie doar să asfalteze. Și în intravilan mai au ceva la căile de acces, pe care le-au pus foarte sus, iar acum trebuie să le scoată, să le repare, să poată oamenii intra în propriile gospodării. Și de vreo două luni stăm așa cu lucrarea neterminată.”, spune nemulțumit primarul comunei Ramna, Magdalena Ciurea.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Edilul este de părere că de toată această situație se face vinovat cel care a câștigat lucrarea, și nicidecum cel care o execută: „Știți care este prostia? O firmă licitează, alta subcontractează, plata se face către firma cu care am încheiat contractul, iar firma care a licitat nu prea dă banii constructorului și atunci acesta nu-și poate continua lucrarea. Și uite așa, în loc să recepționăm lucrarea, ne tot întindem cu ea. E o mare prostie și nu sunt de acord cu așa ceva! Din păcate, astfel de lucruri sunt tot mai frecvente, nu se întâmplă doar la noi!”, a concluzionat Ciurea.

publicitate si promovare online banner maxagro