Cursele de transport public între Boşneag şi Oraşul Nou, reintroduse la Moldova Nouă

po 1000x100px (3)
explo 1000x200

Administrația publică locală de la malul Dunării a hotărât să reintroducă cursele de transport public pentru a sprijini deplasarea persoanelor vârstnice în vederea achiziționării celor necesare. Astfel, cursele între Boșneag și Orașul Nou vor avea loc de două ori pe săptămână, în intervalul orar 11.00-13.00.

Chiar dacă, pe perioada stării de urgență, edilul Adrian Torma a decis să suspende anumite curse efectuate de operatorul local de transport public pentru a preveni răspândirea COVID-19, totuși, cu scopul de a sprijini persoanele vârstnice, care au un interval orar alocat pentru părăsirea locuințelor, s-a luat decizia de a reintroduce cursele între Boșneag și Orașul Nou.

„Am hotărât să dau curs solicitărilor venite cu privire la acest aspect, astfel că am reintrodus cursele de transport public între Boșneag și Orașul Nou, mai ales că vârstnicii au voie să iasă din casă pentru cumpărături în intervalul 11.00-13.00. Era o problemă cu mijlocul de transport între Boșneag și Orașul Nou, acolo unde sunt farmacii, bancomate sau magazine alimentare mai mari. Cursele de transport public vor avea loc în zilele de miercuri și sâmbătă, între 11.00-13.00. Nu le-am reintrodus în fiecare zi, iarăși pentru a nu stimula zilnic ideea de a ne plimba și de a merge la Orașul Nou”, a dat de înțeles șeful administrației publice locale de la Dunăre.

banner 1000 x 100 hd
expresb 1000x100

Pe viitor, Adrian Torma speră să poată fi reintroduse și alte curse, însă, momentan, anumite reguli trebuie respectate: „Dacă cumva, pe viitor, vor mai putea fi reintroduse anumite curse și considerăm că e util să mai reintroducem alte rutele, o vom face. Deocamdată, situația de urgență ne creează și nouă, să zicem, o stare de disconfort, o teamă legată de bugetele locale și de modul cum vom gestiona, pe viitor, activitatea noastră ca și funcționalitate”.

banner 1000 x 100 hd
upt 1000x100
03 britannia 1000 x 100 gif