Cursa Gugu a atras în Munţii Ţarcu peste 70 de competitori! [FOTO]

Iubitorii de natură au putut participa la sfârșitul săptămânii la Gugu Trail Race & MTB – Bucoșnița, o competiție care s-a dorit a fi prilej de distracție, de apreciere a mediului înconjurător și de promovare a frumuseților naturii din satele de la poalele Munţilor Țarcu.

Cu mic, cu mare, pe categorii de vârstă, peste 70 de sportivi au participat la cele trei probe, maraton, semimaraton și, respectiv, race bike, pe traseu în zona comunei Bucoșnița. La această ediție, s-au înscris în concurs mai mulți caransebeșeni, fapt care îi bucură pe organizatori, mai ales că, pe lângă promovarea sporturilor în zonă, Gugu Trail Race are un aspect caritabil. De altfel, au participat sportivi din foarte multe zone ale țării, cei mai îndepărtați fiind din Baia Mare, București și Constanța, pe lângă arădeni, timișoreni, reșițeni, lugojeni și hunedoreni.

Cu toate că sătenii ar trebui să aprecieze efortul organizatorilor de a introduce în circuitul sportiv și turistic această zonă, aceștia nici nu s-au deranjat să susțină evenimentul, măcar cu aplauze din fața caselor aflate pe traseul de alergare, ne-a menționat învățătoarea Mihaela Pral.

„Sătenii au încurcat circulația în zona de start/sosire, unii au oprit mașinile să-și dea jos pasagerii fără ca măcar să observe ceea ce se întâmplă, pe principiul că ei sunt mai importanți, ce contează că se petrece un eveniment în satul lor. La această ediție a concursului au fost tot trei probe, una de montain bike – 22 km și două de alergare, pe 12 km și semimaraton pe 22 km. Proba de semimaraton poartă, de anul acesta, numele «Cristian Nemeș», în amintirea sportivului arădean care la prima ediție a participat la două dintre probele concursului, MTB și semimaraton. Şi, din păcate, a părăsit această lume, în 10 august ar fi împlinit 50 de ani”, a spus Mihaela Pral.

În premieră, înainte de plecarea MTB în probă, au fost organizate două concursuri de alergare pentru copii (sub 12 ani, respectiv 12-16 ani), la care au participat puşti din satele Petroșnița, Bucoșnița și din municipiul Caransebeș.

Dintre cei 73 de concurenți, cei mai mulți au fost semimaratoniștii, 23 la masculin și 7 la feminin, câștigătorul la această probă fiind, ca și anul trecut, Viktor Manoilă din Timișoara, urmat de Iosif Viorel Doarvoaș și Cristian Dumea, la open. Iosif Viorel Doarvoaș a câştigat la categoria de vârstă de peste 35 de ani.

La feminin, câștigătoarea din acest an a probei semimaraton open este Alina Preda, urmată de Cosmina Goia și Linda Moțoiu, Cosmina terminând prima la categoria ei de vârstă.

Podiumul la proba de alergare cros a fost ocupat la open masculin de Nicu Ștefan Diaconu din Vulcan, urmat de Octav Ferche și Lucian Labă, la cros open feminin câștigătoarea a fost Daniela Vasiloancă, urmată de Adina Ursu și Cristina Manoilă.

Pe categorii de vârstă, la 16-35 de ani, masculin, locul I a revenit tot lui Nicu Ștefan Diaconu, la feminin – Cristinei Manoilă, Timișoara, iar la categoria peste 35 de ani, masculin, Lucian Labă, Vulcan, a fost pe primul loc, iar la feminin locul I a fost tot al Danielei Vasiloancă. Decanul de vârstă al acestei probe a fost sportivul Ioan-Vasile Ghiocel din Reșița, care la 63 de ani a dat o lecție de sănătate și voință multor tineri de pe margine.

Podiumul MTB la open masculin a fost ocupat de Ovidiu Pintican, locul I, urmat de mult mai tânărul caransebeșean Cristian Rogovan și Alin Petru Covaciu, Cristian Rogovan câștigând detașat locul I la categoria lui de vârstă, 16-35 de ani, fiind urmat de colegului lui de club MTB Caransebeș, Dumitru Cosmin Alex, și Robert Sîrbu din Bucoșnița. Proba de MTB feminin a fost reprezentată doar de 3 concurente, clasamentul fiind următorul: Lavinia Moraru, locul I, caransebeșeanca Elena Tania Pârvu, locul al II-lea, Mirela Căciulă, locul al III-a.

Categoria de vârsta 12-16 ani, locul III i-a revenit lui Hărlăuan Daniel, locul II, lui Daniel Murariu, iar Arapu Adelin s-a clasat pe locul I, la fel ca Buta Georgiana, la fete.

Gugu Trail Race & MTB – Bucoșnița a fost un concurs cu scop caritabil, participanții și susținătorii acestora au făcut donații pentru copiii Asociației „Ajutorul Copiilor pentru viață” din Caransebeș, „Kinderhilfe”, care, la fel ca și anul școlar trecut, din suma de bani strânsă vor beneficia de rechizite școlare pentru următorul an școlar. Organizatorii concursului au fost profesorii Constantin și Mietta Petruța-Iovanovici, Primăria Bucoșnița și MTB Caransebeș, ajutaţi, pe tot parcursul perioadei de amenajare a traseurilor de concurs și la desfășurarea concursului în sine, de voluntarii de la MTB, Poliția Rutieră, Salvamont Caransebeș, copiii voluntari de la Kinderhilfe Caransebeș, Asociația „Sim.Țim la fel” Caransebeș, Clubul Impact Vox Caransebeș, Centrul de integrare Kolping Caransebeș. Sponsori au fost „Emiliano Vest” Caransebeş, „Digital Design” Caransebeş, „Medianet” Caransebeş, Primăria Bucoşnița, iar cronometrajul a fost asigurat de firma „Linia de sosire” din Timişoara.

Evenimentul sportiv și caritabil din Bucoșnița s-a finalizat cu o surpriză culinară din partea organizatorilor, toți cei prezenți la linia de sosire, sportivi, voluntari, suporteri, fiind poftiți la un delicios gulaș, mult mai fierbinte decât atmosfera mijlocului de august.