Aleşii locali din Caransebeş, corigenţi la aritmetică? Aceiaşi bani, alte procente!

Angajații din Primăria Caransebeș îi contrazic pe consilierii locali PSD, afirmând că bugetul de salarii al instituţiei nu are o pondere atât de mare precum susţin social-democrații.

Specialiștii Direcției Economice spun că afirmația primarului Felix Borcean, precum că se va cheltui 30% din bugetul acestui an pentru salariile angajaților din aparatul propriul al Primăriei și instituțiile conexe, este corectă, față de informația grupului PSD prin care se susține că, de fapt, s-ar cheltui 72% din buget pentru fondul de salarii în 2017.

Dezinformarea ar putea veni pentru sociali-democrați din cauza faptului că în bugetul municipiului sunt cuprinși și banii alocaţi de la Guvern pentru salariile profesorilor.

Bugetul urbei este de 60 de milioane de lei. În această sumă intră și cele 25 de milioane de lei de la Guvern, fondul de salarii pentru profesori în 2017. Însă profesorii nu sunt angajați ai Primăriei Caransebeș, astfel că, dacă se scad cele 25 de milioane, bugetul propriu-zis al Primăriei este de 35 de milioane de lei, iar din acești bani 10 milioane sunt alocate la fondul de salarii pentru toți angajații, 170 la număr. Ceea ce reprezintă în jur de 30% din bugetul anual, informație furnizată și de primarul Felix Borcean al Caransebeșului.

Potrivit acestor cifre prezentate de cei de la Direcţia Economică, salariile din învăţământ şi cele ale angajaţilor Primăriei însumează 35 de milioane de lei, ceea ce reprezintă 58% din totalul de 60 de milioane. Deci nici aşa nu se ajunge la cele 72 de procente invocate de grupul de consilieri PSD.