Curs festiv la Colegiul „CD Loga” din Caransebeș

timisoara capitala 2023

Cei mai frumoși ani sunt cei ai copilăriei, ai adolescenței, când îndrăznești să visezi spre absolut, fără să îți asumi răspunsuri majore și fără să te gândești la consecințe. Spre un viitor îndrăzneț visează și elevii de la Colegiul Național „CD Loga”, ajunși la final de liceu.

Elevii claselor a XI-a au organizat un curs festiv pentru predarea cheii școlii și și-au luat rămas-bun de la colegii lor mai mari, din clasele a XII-a. După ce au fost întâmpinați, într-un mod inedit, alături de diriginții lor, absolvenții colegiului au primit multe cadouri din partea viitorilor absolvenți. Au urmat, apoi, discursuri atât din partea profesorilor, cât și din partea elevilor, care le-au urat calde felicitări pe mai departe, sănătate și mult succes în viață celor de-a XII-a. Absolvenții le-au răspuns printre lacrimi și zâmbete, depănând amintiri și mulțumindu-le profesorilor care au pus câte o piatră la temelia lor și i-au format ca oameni, promițând că vor „zbura spre succes”.


Cheia, simbol al succesului, a fost predată de către aceștia viitorilor elevi de clasa a XII-a, care le-au promis că vor fi responsabili și vor avea grijă de ea și de întreaga școală. Eleva Anne Marie Szaniszlo a susținut un moment artistic deosebit, cântând melodia „Ani de liceu”, împreună cu întreaga sală. Mai apoi, corul școlii și toți cei prezenți au cântat „Gaudeamus”, iar în final cu toții și-au luat rămas-bun și au încheiat festivitatea, care a fost un moment marcant pentru toți cei care au fost prezenți. Cu siguranță, această zi va rămâne în sufletele tuturor ca o amintire plină de emoție, lacrimi, dar și de speranță și bucurie.

Cuib de vise 1000x100

„Le urăm și noi multă baftă în viață absolvenților Colegiului Național «C.D. Loga», să aibă un zbor lin spre infinit, să se bucure de fiecare clipă și să privească acest moment de răscruce ca un nou și promițător început. De astăzi, o altă lumină se va aprinde la capătul tunelului întunecat, pregătită ca voi să ajungeți la ea”, a declarat directorul liceului Gabriela Pfeipfer.

Informații și foto furnizate de Dan Roșu