Ședință cu lacrimi la PSD Caraș-Severin! Vorbe dureroase după rezultatele de la alegeri!

Ședință cu tensiuni, strigăte și lacrimi în sediul PSD Caraș-Severin! Social-democrații s-au reunit pentru o analiză sumară a rezultatului alegerilor din 26 mai. Vinovații se stabilesc săptămâna viitoare!

Comitetul Executiv al PSD Caraș-Severin de astăzi n-a fost tocmai o întâlnire pașnică. Din sediul județean al partidului s-au auzit astăzi, poate mai vocal ca oricând, nemulțumirile membrilor PSD, cu referire directă la rezultatul alegerilor europarlamentare, dar și la modul de organizare a campaniei electorale. Pentru că undeva s-a greșit, fapt dovedit și de rezultatul obținut de PSD, atât la nivel național, cât și județean, un rezultat mult sub cel din decembrie 2016.

Totuși, în ciuda informațiilor din interior și a tonului ridicat pe care s-a discutat, la ieșire social-democrații au avut același discurs: totul e roz în partid, iar pesediștii sunt mai uniți ca niciodată!

„Rezultatele le-am analizat, puteau fi mai bune. Le-am scos printre cele mai bune din vest, dar puteau fi și mai bune, e clar. Dacă ne mobilizam mai bine pe Caransebeș și pe Reșița, clar câștigam județul. Analiza va continua și în următorul CEx. Nimeni nu plătește cu funcția după rezultat. Aici nu am pierdut, a fost diferență de 1,8 procente, vi se pare că a fost o pierdere mare aici?”, a declarat Marius Damian, fostul primar de la Teregova, omul care a obținut unul dintre cele mai bune rezultate pentru PSD în 26 mai: aproape 56%!

Un lucru e clar: după dezastrul de duminică, nimeni nu plătește cu funcția, asta deși există social-democrați care spun că s-ar fi impus luarea unor decizii, ceea ce nu s-a întâmplat la întâlnirea de astăzi. „Trebuiau luate câteva decizii, nu s-au luat. A fost pur și simplu o ședință în care am făcut discuții. Am comunicat de la unul la altul, a spus fiecare ce a vrut. Am luat mulți cuvântul. Am ieșit mai uniți, chit că s-a ridicat tonul. Cred că va fi o schimbare de atitudine în comportamentul unora, dar și în modul de abordare a unor probleme. Am pierdut. Rămâne de văzut dacă și aici vor fi demiteri. Urmează să se facă o analiză, toată lumea a zis că face analize, să vedem analizele cum vor ieși”, a spus Flavius Nedelcea, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, la ieșirea din sediul PSD.

Ceva mai vehement a fost vicepreședintele PSD Caraș-Severin, Luca Mălăiescu. Acesta vorbește despre multe nemulțumiri în interiorul organizației, dezamăgiri, lacune și lucruri făcute prost în campania electorală. „A fost o ședință mai lungă decât ne așteptam. Sunt și multe, chiar foarte multe dezamăgiri pentru scorul obținut la nivel național”. Strategia propusă electoratului, de a nu ridica buletinele aferente referendumului, a fost o altă greșeală, în opinia lui Mălăiescu. „Din păcate, am avut dreptate. În urmă cu circa o lună de zile, la începutul campaniei electorale, tot aici, în sediul partidului de la Reșița, spuneam către colegii mei, inclusiv către doamna președintă, că această strategie de a merge public să spunem ca electoratul nostru, cei care simpatizează PSD, să nu iasă la referendum a fost o strategie proastă. Spun acest lucru pentru că nu mi se pare normal, atât timp cât președintele Klaus Iohannis a pus întrebările la referendum pe Justiție și practic s-a transferat ceva împotriva hoției, dacă pot spune așa, și a penalilor, noi să mergem la populație să spunem să nu voteze la referendum. Consider că a fost o strategie foarte proastă și cred că și această strategie a contribuit cu câteva procente mai puțin la scorul pe care l-am făcut la aceste europarlamentare”.

Luca Mălăiescu a vorbit și despre primari care n-au fost atinși de bunătatea și disponibilitatea Luminiței Jivan, lucru pe care i l-au reproșat astăzi, în plenul ședinței. „Sunt colegi care au nemulțumiri de faptul că această campanie nu s-a făcut cum trebuie la fiecare organizație în parte, s-au dus doar în anumite organizații, sunt primari care au reproșat faptul că nu au fost sprijiniți suficient”.

Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin, a vărsat la finalul întrevederii câteva lacrimi, fiind vizibil afectată de tonalitatea folosită de unii dintre colegii săi. A plecat în cele din urmă optimistă din sediul partidului. „Am stabilit ca fiecare organizație locală să-și facă propria analiză, urmând ca apoi să discutăm în CEx-ul de săptămâna viitoare. Sunt multe localități cu primari PNL în care am câștigat, am avut rezultate foarte bune la Anina, la Bocșa, la Herculane sau Lăpușnicu Mare. Probabil că am greșit că am ales să facem o campanie curată, pozitivă, în timp ce adversarii noștri au preferat să joace dur. Eu nu sunt adepta cancanului și, în ciuda rezultatului mai slab de la europarlamentare, să știți că și la viitoarele alegeri tot pe mesaje pozitive voi merge. PSD are resursele necesare pentru a reveni, pentru a-și recâștiga electoratul”, a precizat Luminița Jivan pentru expressdebanat.ro.

banner 970 x 250