Curățarea zăpezii: obligația cetățeanului

În perioada sezonului rece cu zăpadă și ninsori, locuitorii orașului de pe Bârzava au obligația să curețe trotuarele de zăpadă și să îndepărteze țurțurii de pe case sau blocuri.

Primăria Municipiului Reșița informează cetățenii asupra normelor în vigoare pe timp de iarnă. Aceștia sunt responsabili de curățarea zăpezii și gheții din jurul imobilelor și de înlăturarea țurțurilor ce se creează pe acoperișul acestora. „În ceea ce priveşte blocurile, obligaţia revine asociaţiilor de proprietari. Pentru uşurarea procesului, municipalitatea recomandă ca proprietarii de la ultimul etaj să permită eliminarea ţurţurilor, respectând normele privind protecţia muncii”, declară Ildiko Szendrei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița. Dacă nu pot ajunge la țurțuri, locatarii sunt obligați să anunțe echipajele de intervenție ale pompierilor.

Dacă cetățenii nu se ocupă de aceste aspecte, vor fi sancționați corespunzător. „Menţionăm că răspunderea pentru eventualele accidente şi pagube produse revine deţinătorilor imobilului în raza căruia s-a produs incidentul. De asemenea, vor fi efectuate verificări de către inspectorii din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa, care vor aplica sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor”, mai adaugă Ildiko Szendrei.

Comments

 1. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

  apropos de asta…sa treaca astia de la primaria Resita sa dea jos tzurtzurii de pe spatziile publice si aici fac referire la tzurtzurii aflatzi pe tzevile care trec peste aleile din Govandari…sunt cel putzin 4 locuri din astea numai in Microraionul 3…unul la liceul economic,unul la generala noua partea de catre B-dul Muncii si unul catre B-dul Republicii si unul jos langa cresa de langa gen.9…asa ca SA TREACA LA TREABA sa ne dea exemplu nu doar comunicate de presa…

 2. cristina says:

  Uite ce surpriză! În afară de faptul că ai dreptate, ai demonstrat că ştii să-ţi arăţi nemulţumirile şi exprimându-te civilizat! Aşa mai merge!
  Aş fi adăugat că acolo unde oamenii curăţă, să poată ieşi cu maşinile din parcare, vine plugul şi le îngroapă din nou în zăpadă. Părinţii mei spun că înainte adunau zăpada cu camioanele. Se pare că vremurile alea au trecut…

 3. marcela says:

  in iarna
  aceasta pt gheata formata pe trotuarul din fata magazinului si pe aleea din fata blocului am folosit un
  produs Saltonit pe care l-a gasit sotul la Dedeman si de care sunt foarte
  incantata pt ca este si bun si usor de manevrat fiind la bidon de 3kg cu
  maner si are si o sita care ajuta la imprastierea uniforma a
  antiderapantului!!!