Curat ca lacrima! Se-ntoarce Mirel Pascu în Primăria Bocșa?!

Rezultatul foarte bun scos de PSD în Bocșa la alegerile europarlamentare, cu fostul primar Mirel Pascu șef de campanie al social-democraților, îl plasează pe acesta în postura de favorit pentru alegerile locale din 2020 sub sigla cu trandafiri!

Mai puțin de un an ne desparte de alegerile locale, astfel că, în culisele scenei politice cărășene, se fac deja calcule. Mirel Pascu, fostul edil-șef al Bocșei, a stat în ultima vreme mai mult pe la Timișoara și București, dar, mai nou, numele său e vehiculat pentru o posibilă candidatură în 2020. Argumentele ar fi rezultatele de la europarlamentare obține de PSD la Bocșa cu Pascu șef de campanie, dorința acestuia de revanșă după ce acum șapte ani a pierdut în fața lui Cismăneanțu, dar și faptul că toate acuzațiile ce i-au fost aduse în spațiul public s-au dovedit a fi nejustificate. Mirel Pascu a fost pur și simplu desființat după ce pe numele său fusese deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea pentru ocolirea echipamentelor de măsurare și furt. Furt de gaz la un imobil din proprietatea acestuia! Totul s-a dovedit a fi însă nejustificat.

Lucrătorii E-On au sesizat Poliția orașului Bocșa în februarie 2013 cu privire la faptul că, la imobilul fostului primar Mirel Pascu, au fost aduse modificări aparatului de măsurare a consumului de gaze și astfel nu se mai înregistra corect consumul efectuat. Reprezentanții E-On descoperiseră două orificii făcute în contor, dar Mirel Pascu a susținut în permanență că habar nu avea de existența lor. S-a stabilit la acea vreme și un prejudiciu: 689 de lei, 531 de lei fiind valoarea gazelor consumate și 158 de lei, contravaloarea contorului. Astfel, pe numele lui Mirel Pascu a început urmărirea penală. Suficient pentru discreditarea sa în spațiul public. Numai că organele de cercetare penală au ajuns să claseze dosarul lui Mirel Pascu. Cu alte cuvinte, să-l declare nevinovat!

Referitor la posibila sa candidatură pentru un nou mandat de primar, Mirel Pascu n-a dat un răspuns categoric, dar nici nu a infirmat această posibilitate. „Sincer, nu m-am gândit la asta. E adevărat că am obținut un scor bun cu PSD la Bocșa, e adevărat că oamenii ne-au dat un semnal, în sensul că-și doresc să revenim la șefia administrației locale. Vom face și noi o analiză la nivel de partid, vom întreba să vedem ce-și doresc oamenii și abia atunci vom putea spune dacă Mirel Pascu va candida în 2020 sau nu. Faptul că partidul actualului primar a pierdut chiar și în cartierele unde acesta făcea rost de multe voturi spune ceva, arată că oamenii s-au săturat. Repet, dacă bocșenii doresc să mă întorc în Primărie, atunci cu siguranță voi lua în calcul o posibilă candidatură. Am fost ținta multor campanii de denigrare, sunt și în prezent, dar cred că lumea s-a convins de cum stau lucrurile în ceea ce mă privește.”, a spus liderul social-democraților din Bocșa.