Cupa României vine la Timișoara! SCM Poli s-a impus în finala cu Steaua de la Focșani!

SCM Poli a câștigat Cupa României Fan Courier după 31-27 în finala cu CSA Steaua. Elevii lui Pero Milosevic au dominat tot meciul și au câștigat un nou trofeu pentru handbalul timișorean, după finala de Cupa României pierdută de anul trecut, la Constanța, și titlul luat în 1991! Ultima Cupă fusese câștigată de Poli anterior, în 1986. 

Poli a intrat bine în joc, cu forță ofensivă și a preluat conducerea. Portarul Cristian Tcaciuc a parat multe mingi extrem de importante, iar defensiva a stat grupată bine pe zona centrală, ca un adevărat zid în fața semicercului. În minutul 12, Steaua s-a apropiat la 5-4, dar steliștilor nu prea le-a ieșit jocul. Bucureștenii au atacat cu om în plus, fără portar, iar la multe faze au fost prinși descoperiți. Steliștii au redus diferența abia pe finalul primei reprize, după ce au atacat cu doi pivoți să spargă defensiva bănățeană. La pauză, Poli a condus cu 15-14.

În repriza a doua, timișorenii au refăcut diferența de două goluri. Steliștii au avut de alergat în continuare și au riscat jucând mult timp fără portar. Poli s-a dus la un avantaj de 24-18, un ecart tot mai greu de ajuns de roș-albaștri. Totuși, finalul a fost unul foarte aprins. La 27-24, Poli a jucat cu om în minus, dar momentul psihologic a fost depășit cu bine. Finalul a fost al bănățenilor, care câștigă un trofeu ce le asigură participarea și în Europa.

Marius Sadoveac nu a revenit degeaba la Timișoara: declarat MVP-ul turneului

Filip Marjanovic a fost cel mai bun marcator al lui Poli, cu 9 goluri, urmat de: Sadoveac, cu 7, Dragas, cu 6, Cîmpan, cu 3, Milosevic și Pribanic, cu câte 2 goluri, și Fenici și Varo, cu 1 gol. De menționat și paradele lui Tcaciuc și Varo.  Marius Sadoveac a fost declarat MVP-ul turneului Final Four de la Focșani. Cel mai bun marcator al Stelei a fost Florea, cu 8 reușite.

Poli va juca la mijlocul săptămânii viitoare acasă, cu CSM Făgăraș, de data asta, în campionat.