Cupa Primăverii la Gimnastică Ritmică

Cinci dintre cele mai mici eleve ale Clubului Sportiv Şcolar au participat astăzi la o competiţie menită să le pregătească înainte de un examen mai dificil. Gimnastele pregătite de antrenoarea Dana Tîrba participă la sfârşitul săptămânii la Campionatul Naţional de Copii de la Ploieşti.

Emoţii mari astăzi în sala de sport a Şcolii cu Clasele I-VIII nr. 9 din Reşiţa, unde micuţele gimnaste de la CSS au făcut din Cupa Primăverii la Gimnastică Ritmică o demonstraţie de graţie şi frumuseţe. Organizată de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Caraş-Severin, competiţia a fost mai mult un exerciţiu pregătitor pentru Campionatele Naţionale de Copii, care vor avea loc între 5 şi 7 aprilie la Ploieşti. Asta nu le-a împiedicat însă pe fetiţele de 9 şi 10 ani să fie la fel de determinate în a convinge juriul ca la un concurs de mare anvergură.

Echipa care va reprezenta Reşiţa la campionatele de la Ploieşti este formată din cinci gimnaste: Sara Poenariu, Bianca Dumitru, Nadira Boncilă, Silvia Popa şi Lorena Franţ, pregătite de profesoara Dana Tîrba. „Participăm la competiţie cu trei obiecte: coardă, cerc şi panglică. Este un competiţie destul de grea, vor fi multe cluburi puternice din ţară, aşa că ne-am propus în primul rând să facem o impresie frumoasă cu exerciţiile noi pe care le-am pregătit. Rezultate aşteptăm mai degrabă de la Campionatele Naţionale Şcolare din luna mai”, a declarat Dana Tîrba.

Campioana naţională Diana Văleanu a evoluat şi ea astăzi, în afara competiţiei însă, oferind un recital care, ca de fiecare dată, a lăsat atât publicul, cât şi juriul, fără cuvinte.