Liderii politici susţin legea transparenţei

Membrii Coaliției 52 centralizează în acest weekend toate modificările pe care vor să le aducă legii care se referă la transparența actului decizional. De asemenea, aceștia centralizează și toate observațiile pe care le-au făcut oficialitățile prezente la întâlnirea de la Consiliul Județean.

La masa rotundă, pe care membrii Coaliției 52 au organizat-o, vineri, la Resita, au participat doi parlamentari, Valentin Rusu și Ioan Tabugan, nouă consilieri județeni și 11 consilieri locali, precum și 19 reprezentanți ai opiniei publice din Reșița.

Dincolo de scandalul generat de revoluționari, pe care Cotidianul “Express de Banat” l-a prezentat în cursul zilei de ieri, toți cei prezenți la întâlnire au fost de accord că legea este perfectibilă și că impune modificări, astfel încât și România să intre în rândul țărilor europene din acest punct de vedere. Organizatorul acțiunii, Marian Apostol, și-a exprimat, totuși dezamăgirea față de numărul mic de parlamentari care s-au prezentat la acțiune. “Sunt nemulțumit că parlamentarii prezenți sunt foarte puțini, față de cei care au confirmat faptul că vor veni la dezbaterea nostară. Dialogul social este cel mai important factor de reponsabilizare”, a precizat membrul Coaliției 52, Marian Apostol.

Reacție politică 
Cei doi parlamentari care au fost prezenți la dezbatere au declarat că vor susține modificările pe care Coaliția 52 le cere. Prim-vicepreședintele PD-L, Sorin Frunzăverde i-a asigurat pe cei prezenți de faptul că toți parlamentarii democrat-liberali vor vota “pentru”, la modificările cerute. “Legea Transparenței Publice, care s-a adoptat în 2003 a apărut natural pe parcurul aderării României la Uniunea Europeană. Demersul societății civile este unul normal, este un exercițiu de dialog între factorii politici, legislativ și cetățeni. În întreaga Uniune Europeană se discută despre participarea cetățenilor la deciziile importante. Sunt convins că parlamentarii PD-L vor susține demersul pentru că el trebuie continuat și concretizat în Parlamentul României”, a declarat Sorin Frunzăverde, prim-vicepreședintele PD-L.

Ce spun parlamentarii cărășeni
“Ca parlamentar, în condițiile în care Consiliul Județean Caraș-Severin are deja prevăzute toate aceste amendamente în Regulamentul de funcționare și așa cum a precizat și prim-vicepreședintele PD-L, voi susține în Parlamentul României toate modificările ce sunt aduse legii, de către societatea civilă”, a precizat Vali Rusu, parlamentar de Caraș-Severin.

Și parlamentarul UNPR, președinte al filialei județene Caraș-Severin, Ioan Tabugan este de aceeași părere. “Salut inițiativa dumneavoastră și subscriu la ea. Dialogul social trebuie să fie în prim-planul activității noastre. Este bine că legea va fi amendată”, a spus parlamentarul UNPR.

Comments

  1. […]  CITEȘTE ȘI: Liderii politici susţin legea transparenţei  Related Articles Share About Author Mihaela Badea […]