Cum se previne consumul de droguri în județ cu un singur angajat!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Cazurile de consum de droguri nu sunt foarte grave și nici numeroase în Caraș-Severin, însă chiar și cele existente au parte de consilierea unui singur angajat în cadrul centrului ce se axează pe aceste aspecte.

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din județ își desfășoară activitatea cu un singur angajat, ofițer de prevenire, coordonator al centrului și organizatorul evenimentelor de prevenire. Această situație dăinuie de un an de zile, an în care au existat doar câteva cazuri de consum de droguri, însă chiar și acelea au fost evaluate și consiliate de un singur specialist.

Pe tot parcursul anului, în cadrul centrului activează un singur ofițer. Evenimentele organizate pe parcursul acestui an au fost realizate din surse de finanțare oferite de parteneri, cu ajutorul voluntarilor, 10 dintre aceștia fiind în curs de acreditare, urmând ca în 2014 să se organizeze cursuri de specialitate”, a precizat inspectorul principal de poliție Sorin Andrițoi, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog.

Problema drogurilor nu este una gravă pe teritoriul județului, explică inspectorul principal de poliție Sorin Andrițoi. Consumul de stupefiante este scăzut, iar cel de droguri grave (heroină, cocaină) este foarte rar întâlnit. „În decursul acestui an, un număr de patru persoane s-au adresat centrului. Au avut loc trei intervenții individuale și șase ședințe de management de caz. Numărul persoanelor care au accesat serviciile centrului, precum și numărul aparținătorilor, persoanelor care au solicitat informații și au fost consiliate medical nu a crescut în anul 2013”, a mai adăugat Sorin Andrițoi. Aceste persoane nu au putut fi consiliate de către specialiștii în domeniul medical, pentru că centrul de prevenire ar avea nevoie, pe lângă ofițerul specialist, și de o echipă terapeutică formată din psiholog și asistent social.

promovare banner maxagro

În 2013 s-au organizat 24 de acțiuni de prevenire în mediul primar, gimnazial și liceal, șase acțiuni în mediul familial, 14 acțiuni de prevenire în comunitate și două campanii de prevenire.

Foto: accentmedia.ro

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/