Cum se apără viceprimarul declarat incompatibil de ANI?

Actual şi fost viceprimar al oraşului de pe Valea Bistrei, Dragoş Enache riscă să-şi piardă mandatul după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat că a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă! Acesta însă nu se alarmează, ci este hotărât să apeleze la instanță.

Dragoș Enachea explicat că a intrat în 2010 în posesia unui contract pentru un apartament ANL de pe strada Libertății, însă niciodată nu a locuit în acel apartament. Mai mult, după un an de zile, contractul a fost predat la primărie. În perioada exercitării mandatului de viceprimar a votat comisia în vederea distribuirii apartamentelor de tip ANL.

„Nu am făcut parte din acea comisie, doar am votat aprobarea ei și mai târziu, în urma unor probleme familiale, am depus cerere la primărie în vederea repartizării unui apartament ANL. Nu am locuit în acel apartament. Mi-am dat seama de greșeala făcută și am renunțat la contract un an mai târziu. O să-mi angajez un avocat în acest caz, pentru a-mi demonstra nevinovăția”, a declarat viceprimarul  Dragoș Enache pentru Express de Banat.

Reamintim că ANI a stabilit săptămâna trecută incompatibilitatea acestuia. „În perioada exercitării mandatului de viceprimar a participat la deliberări și a votat pentru aprobarea hotărârii Consiliului Local al orașului Oțelu Roșu nr. 98/28.10.2010 privind stabilirea comisiei și a atribuțiilor ce îi revin în vederea distribuirii apartamentelor de tip ANL din orașul Oțelu Roșu. Ulterior aprobării acestei hotărâri, Dragoş Enache a depus o cerere la Primăria orașului Oțelu Roșu în vederea repartizării unui apartament ANL, în baza căreia, ulterior, i-a fost repartizat un spațiu pentru locuit conform contractelor de închiriere nr. 12628/30.12.2010 și nr. 12815/15.12.2012”, a informat ANI.

Dragoș Enache va contesta în instanță decizia Agenției Naționale de Integritate.