Investițiile private salvează turismul

casinoherculane by sungarden

După ce hotelurile de pe Muntele Semenic au fost lăsate în paragină de SC Turist Semenic, acum, investitorii privați încearcă să salveze zona prin construirea de hoteluri și amenajarea de locuri de agrement pentru turiștii din vestul țării.

Cel care a dat startul investițiilor de la Văliug este omul de afaceri Ioan Popa. Acesta investește de ani buni în turism, ca să îi momească pe locuitorii din vest, și nu numai, cu servicii de calitate atât pe timpul verii, cât și iarna. La câțiva ani după explozia de distracție de la ponton, modelul său a fost preluat anul acesta şi de un alt om de afaceri local, Cătălin Radu. Acesta a băgat bani serioși în reabilitarea pontonului și chiar a clădirilor ce i-au aparținut renumitului Eugen. Tot la capitolul investiţii intră și Hotelul Aquaris, care îi aparține omului de afaceri Adrian Chebuțiu. Deși suma care a fost investită în modernizarea fostului complex al UCMR nu a fost făcută publică niciodată, locurile de cazare din luxosul hotel sunt mai tot timpul ocupate.

publicitate online in ziar Express de Banat

Investiție de un milion de euro
Pentru că drumul care duce în zona Văliug-Semenic este în curs de reabilitare, investitorii privați nu stau pe gânduri și prind curaj să aloce sume importante de bani pentru refacerea clădirilor uitate în paragină de vremuri și de foștii proprietari. Societatea Hidroconstrucția bagă acum un milion de euro în fosta proprietate a firmei Crosi. „Am preluat acest complex pentru că se află în centrul de greutate al stațiunii. În plus, are cea mai mare deschidere la luciul apei. Prin urmare, nu dorim doar să reabilităm vechea clădire, ci în această perioadă lucrăm la construirea alteia”, a precizat Ilie Ban, directorul Hidroconstrucția. Arhitectul noului hotel, Șerban Antonescu, îi aigură pe turiști că noua clădire va fi una spectaculoasă, atât din punct de vedere al locurilor de cazare, cât și al construcției propriu-zise. „Va avea demisol, parter și trei etaje. Capacitatea de cazare este de 26 de camere, cu 52 de paturi. De asemenea, turiștii vor avea la dispoziție un club și o sală de gimnastică, cu tot ce presupune ea”, a declarat pentru „Express de Banat”, arhitectul Șerban Antonescu. Hotelul va fi gata până în luna septembrie a anului viitor.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Reacții de la județ
Mai marii de la județ apreciază modul în care a evoluat turismul în zonă. Asta mai ales pentru că, ani la rând, nu au avut pârghiile legale ca să îl convingă pe administratorul de la SC Turist Semenic să aibă grijă de ceea ce a preluat în administrare pe Muntele Semenic. Proprietatea, fiind una privată, amestecul statului nu își avea rostul. „După privatizarea din 2002, hotelurile sunt închise pe Muntele Semenic. Decizia a aparținut exclusiv proprietarului. În ce privește autoritățile județene, efortul se vede foarte clar în investițiile pe care le facem în infrastructura din zonă. Suntem în plin proces de reabilitare a Drumului Județean Văliug-Slatina Timiș”, a precizat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde. Acesta a explicat faptul că drumul de la Reșița până la Văliug este și el reabilitat, prin efortul propriu al Consiliului Județean, tocmai în ideea revigorării turismului montan.

 

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/