Cum să alegeți pantofii potriviți pentru copii: sfaturi de specialitate de la experți

pexels jill wellington 34519 (1)
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Când vine vorba de cumpărarea de pantofi pentru copiii dumneavoastră, există atât de multe opțiuni tentante în materie de modă. Ar trebui să optați pentru sandale delicate, flip-flops comozi, cizme de fete sau băieți sau adidași drăguți?

Dar cea mai mare întrebare este următoarea: oferă pantofii suficient sprijin pentru picioarele copilului dumneavoastră? Pentru că alegerea pantofilor nepotriviți poate afecta dezvoltarea piciorului copilului dumneavoastră și modul în care merge.

Nu este un subiect pe care mulți dintre noi îl cunoaștem, așa că am întrebat experții ce trebuie să caute părinții atunci când cumpără pantofi pentru copii.

Pantofii nepotriviți pot afecta oasele piciorului copilului dumneavoastră

Copilul dumneavoastră va trece prin diferite etape de mers în primii ani, care variază de la mersul șovăitor al copiilor mici până la mersul cu călcâiul la vârsta școlară. Acest lucru înseamnă că picioarele copilului dumneavoastră sunt în continuă dezvoltare, adaptare și creștere.

La naștere, oasele sunt moi și evoluează continuu pe parcursul copilăriei. Aceste structuri moi se pot deforma din cauza acțiunilor repetitive, a presiunii și a încălțămintei, mai ales dacă încălțămintea nu este ideală pentru acel picior.

Pe termen scurt, pantofii care nu se potrivesc bine pot face un copil mai neîndemânatic. Aceștia pot fi mai puțin coordonați și se pot împiedica sau cădea mai des. Acest lucru poate încetini un copil în timpul mersului și al sportului, provocând o întârziere în atingerea reperelor sau având ca rezultat apariția bășicilor pe picioare.

Pe termen lung, încălțămintea greșită poate afecta forma piciorului unui copil, provocând uneori picioare plate. Încălțămintea nepotrivită poate cauza, de asemenea, probleme în ceea ce privește modul în care aceștia merg. De exemplu, dacă poartă o pereche de ghete de băieți care nu li se potrivesc, aceștia pot dezvolta o tendință de a se îndrepta spre interior, adică atunci când picioarele copilului se întorc spre interior atunci când merge, în loc să meargă drept înainte. Acest lucru se numește uneori „picior de porumbel”.

Cum știți dacă copilul dumneavoastră are o problemă cu mersul sau cu dezvoltarea picioarelor?

Când pediatrii și alți experți medicali vorbesc despre mers, se referă la modul în care mergem. Mersul începe să se dezvolte de îndată ce copiii învață să se ridice în picioare. Acesta continuă să se dezvolte pe măsură ce mușchii, oasele și articulațiile copiilor se întăresc, abilitățile lor motorii grosiere și coordonarea se îmbunătățesc și câștigă încredere.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Copiii cu tulburări de mers merg în moduri care nu sunt tipice pentru copiii de acea vârstă. Tulburările de mers pot începe atunci când copiii încep să meargă pentru prima dată sau se pot dezvolta în timp. Unele dintre tulburările de mers frecvente la copii includ degetul de porumbel sau degetul înăuntru, mersul cu degetele de la picioare și degetul în afară – când picioarele se întorc spre exterior.

Când vine vorba de mers și de dezvoltarea piciorului, reperele cheie pe care pediatrii și specialiștii în mers le urmăresc sunt rostogolirea, târârea, croaziera, mersul și alergarea. Acordă o atenție deosebită calității acestor acțiuni deoarece aceste repere ar trebui să se desfășoare în ordine și să aibă loc în primele 24 de luni de viață.

În special, luați aminte la modul în care copilul dumneavoastră se târăște. Mersul în patru labe este important pentru a crește stabilitatea nucleului și controlul postural al copilului dumneavoastră, ceea ce îl va ajuta să se țină drept atunci când va începe să meargă în cizme de fete sau băieți. Stilul de târâre este foarte important. De exemplu, bebelușii care își târăsc un picior în timp ce se târăsc, în loc să folosească ambele mâini și genunchii pentru a se târî în mod egal, pot arăta că copilul are dificultăți în activarea unora dintre mușchii de bază și ai șoldului.

Un alt lucru la care trebuie să fiți atenți este dacă copilul dumneavoastră începe să alerge înainte de a merge. Acest lucru poate indica un echilibru deficitar. Mai degrabă decât să stea în picioare și să se plimbe, bebelușii cu instabilitate posturală au tendința de a cădea înainte făcând pași foarte rapizi. Acest lucru este adesea însoțit de brațe care se agită și de o bază largă a mersului care ajută la îmbunătățirea echilibrului.

Pentru a vă asigura că copilul dvs. își atinge toate etapele de mers la timp, puteți consulta carnetul de sănătate al copilului dvs. Luați-l cu dumneavoastră și completați-l la fiecare întâlnire cu medicii și pediatrii. În acest fel, veți putea depista din timp orice semn și veți putea consulta un podiatru pentru o intervenție timpurie.

Acestea fiind spuse, indiferent dacă este vorba de papuci, adidași sau cizme de fete sau băieți, încălțămintea adecvată este importantă pentru dezvoltarea mersului copilului dvs. chiar dacă își atinge toate etapele de referință.

Cumpărarea de pantofi prea mici este o greșeală surprinzător de frecventă – în parte pentru că copiii cresc foarte repede. Podiatrii încurajează părinții să verifice potrivirea pantofilor copilului lor cel puțin o dată la trei luni. Pantofii care sunt prea mici pot duce la bășici, unghii încarnate și degete deformate. Pantofii care sunt prea mari pot provoca târârea, împiedicarea și căderea.

  • Apăsați „caseta de degete” a pantofului pentru a verifica dacă există spațiu pentru ca degetele de la picioare să se miște.
  • Lungimile pantofilor diferă de la o marcă la alta, așa că nu presupuneți niciodată mărimea pantofilor copilului dumneavoastră.
  • Întotdeauna lăsați copilul să probeze ambii pantofi, deoarece este obișnuit să aibă un picior mai mare decât celălalt.
  • Când copilul stă în picioare, verificați dacă există un spațiu de o lățime de un deget de mare între cel mai lung deget de la picior și capătul perechii de cizme de fete sau băieți. Ar trebui să puteți apăsa pe vârful pantofului – pe zona degetelor de la picioare – și să simțiți spațiul dintre degetele de la picioare.
  • Cereți-i copilului dumneavoastră să își miște degetele de la picioare. Este confortabil? Asigurați-vă că degetele de la picioare nu sunt comprimate sau presate în partea de sus.
Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/